Gyros szûzpecsenye nyárson - házi pitával, friss zöldségekkel, öntettel

2012-02-02

sponsored links


Számtalan megoldás létezik arra, hogy házi gyrost készítsünk. Legalábbis én többféleképpen is el szoktam készíteni.
Nálunk a csirkemell és a szûzpecsenye a legkedveltebb ehhez a nagyszerû, görög fûszerezéssel készülõ ételhez, de fûszereztem már csirkeszárnyat is, és mondhatom, hogy nagyszerû lett!
Van, hogy serpenyõben pirítom a fûszeres húscsíkokat, van, hogy nyársra húzom õket és vagy faszénen, vagy sütõben sütöm készre.
Most éppen úgy döntöttem, hogy nyársra kerülnek a szûzérmék. Friss házi pitát sütöttem hozzá és mindig keverek hozzá néhány gyros öntetet is, ez is lelke az ételnek. No, és a friss zöldségek, melyet durvára reszelt sajt is kísérhet.

Igyekeznem kellett a vacsorával, így a szokásosnál kevesebb képet készítettem, de illusztrációnak szerintem éppen elégséges.

Nagyon eteti magát ez a fûszerezés, úgyhogy minimum 15-20 dkg hús alapanyagot számolok egy fõre, de inkább többet.

A gyros fûszerkeverékemet már jó ideje ebben az összetételben használom, érdemes ilyen nagy adagot összeállítani, hiszen jelen esetben is másnap egy újabb ételt készítettem a fûszerkeverékkel, de errõl majd legközelebb mesélek.

Gyros fûszerkeverék kb. 3 kg húsféle fûszerezésére:

1 teáskanál frissen õrölt színes bors
1 teáskanál frissen õrölt koriander (lehet õrölt is)
2 teáskanál finomra õrölt rozmaring
4 teáskanál morzsolt oregánó ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s