Gyradiko: görögök a Rómain
sponsored links
Elõjáték: "Sétáljunk a Rómain. De az ilyenkor szomorú. Nem szomorú, csak alszik. Ez igaz. De nincs nyitva semmi, hol eszünk? Van ott valami görög gyroszos, üsd be a gúgliba, megtalálod. Megvan, a Gyradiko lesz az, akkor oda megyünk" - így egyezkedtünk Krmplval, miután két, egymásnak ellentmondó vágyamat próbálta egyszerre kielégíteni. (A Rómain szerettem volna sétálni, és ezzel nagyjából egy idõben ebédelni a Blahán, a montenegrói étteremben.)
Utójáték: "Olyan fetát szerezz, amivel nem szégyenkezem" - mondta Ghavrilos görög barátjának, aki komolyan vette a feladatot, és addig kutatott, míg megtalálta az igazit. (Ezt a Gyradiko tulajdonosa meséli görög származású vendégének, aki éppen akkor toppant be, amikor mi indultunk volna. Érzem, hogy most maradni kell, intek Krmplnak, hogy kicsit húzzuk még az idõt.)
Ennek a fetának tényleg nincs sok köze a dobozban árult, szinte kenhetõ társaihoz. Ez egy kemény, sokkal karakteresebb ízû sajt. Vágni lehet, és ha összekeveri az ember a zöldségekkel, akkor sem hullik szét, nem lesz tõle minden fehér. Tudom, mert amikor Ghavrilos megkínálta vele a görög származású vendégét, nem bírtam ellenállni, és ahelyett, hogy elindultunk volna, én is kértem kóstolót. Így még egy ideig nyugodtan hallgatóztunk. Mentségünkre szóljon, a görögök nem kifejezetten ...