Gyorsposzt: édes pogácsavariációk - a Fahéjascukorba forgatott és a Nutellapocakos
sponsored links
A múltkori Pamut pogácsánál utaltam rá, hogy a variációk lehetõsége mind sós, mind édes változatokban szinte végtelen. Ezt bizonyítandó gyorsan le is sütöttem egy újabb adagot, fele pogácsa a korábban leírt módon Fetás töltelékkel készült, a másik felébõl viszont édes péksütemények készültek, mogyorókrémmel töltött teknõsök és fahéjas cukorba forgatott bucik.
A fahéjas cukor nagyon megállta a helyét, legközelebb a teknõsök hátát is jó alaposan beleforgatom majd!
Elkészítés:
A tésztát a Pamut pogácsánál leírtak szerint elkészítjük, majd 1-1 kávéskanál édes tölteléket helyezünk a pogácsák belsejébe a sajtos keverék helyett - mogyorókrémet, vagy lekvárt, majd azokat fahéjas cukorba forgatva (talpukat kihagyva, hogy a cukor ne kapjon oda) helyezzük el a sütõpapírral fedett tepsire.
A teknõsbékához a "test" mellé elhelyezünk 4 apró és egy kicsivel nagyobb gömböcöt is a végtagoknak és a ...