Gyorskaja I.

2013-01-10

sponsored links

DSC_1340s.JPG

Ismét sorozatot indítok, amelyben három olyan utcán árult ételt próbálok reprodukálni, amiket nagyon szeretek. Meg az elsõ étel kivételével nem is nagyon lehet ezekhez hozzájutni nálunk. Még talán Fish and chips-et lehet találni itt-ott, de a Kanadában árult Poutine-t még nem láttam sehol. Kezdjük talán az itthon kapható kedvencemmel:

Gyros

A Wikipedia szerint ez egy forgatásos eljárással készült húsétel, amely valószínûleg az Oszmán Birodalomból származik. Ennyit a tudományos részrõl.

Tudtommal nálunk pulykahúsból készítik, és szupertitkos a pác receptje, én nem nagyon tudtam még senkibõl kihúzni. Azt hiszem, a következõekben sikerül olyan gyrosreceptet kikísérleteznem, amilyet itt Siófokon, a kedvenc helyemen árulnak.

És még egy megjegyzés. Én még nem találtam meg se azt a pitát, se azt a nyitási eljárást, aminek következtében nem szakad szét oldalt. De sebaj, kis tálkákban szoktam tálalni, így nem tud kipotyogni, elveszni semelyik hozzávaló:)

Íme a recept:

 Hozzávalók 4 fõre:

4 pita ...


Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.blog.hu/2013/01...

sponsored links

Keres?s