Gyorsan valami finomat?
sponsored links
Ez a párosítás feledhetetlen? Kevés hozzávalóból fenségeset készíteni? pár perc alatt kész vacsorára vagy akár ebédre? édesen és sósan mennyei íz kavalkád, tele van energiát adó egészséges vitaminokkal? Érdemes elkészítenetek? Éhezni biztos nem fogtok?
Grillezett sütõtök saláta & édeskömény el- Pármai sonkával
Hozzávalók:
1 kg sütõtök
5 gerezd fokhagyma
1/3 csésze extra szûz olívaolaj
1 citrom leve
? csésze tökmag ? enyhén pirított
? csésze aszalt szilva
100g Pármai sonka
jégsaláta
koktélparadicsom
só
bors
Elkészítés:
Hámozzuk meg a sütõtököt és magozzuk ki, ezt követõen vágjuk karikára.
Az édeskömény külsõ héját távolítsuk el és vágjunk szeleteket belõle, sózzuk, borsozzuk.
Ezt követõen tegyük egy tepsibe a sütõtököt és édesköményt, tegyünk hozzá a pucolatlan fokhagymát, locsoljuk meg olíva olajjal és pirítsuk meg. Serpenyõben vagy grillen is elkészíthetõ.
Ha kész, készítsük el a saláta öntetet. Vegyük ki a sült fokhagymát, gyomjuk ki a belsejét, és tegyük egy darálóba és adjuk hozzá a citromlevet és a maradék oliva olajat.
Pirítsuk meg a tökmagot enyhén, egy száraz serpenyõben. Vágjuk fel a Pármai sonkát szeletekre, és az aszalt szilvát pedig félbe.
Ha mindennel készen vagyunk, állítsuk össze a salátát. Tegyük egy tányérra a felszeletelt jégsalátát, a félbe vágott koktélparadicsomot, szeletekre vágott Pármai sonkát, a sült sütõtököt, édesköményt, locsoljuk meg az öntettel, és szórjuk meg aszalt szilvával, és pirított tökmaggal.
Jó étvágyat!
Klarissza
Grillezett sütõtök saláta & édeskömény el- Pármai sonkával
Hozzávalók:
1 kg sütõtök
5 gerezd fokhagyma
1/3 csésze extra szûz olívaolaj
1 citrom leve
? csésze tökmag ? enyhén pirított
? csésze aszalt szilva
100g Pármai sonka
jégsaláta
koktélparadicsom
só
bors
Elkészítés:
Hámozzuk meg a sütõtököt és magozzuk ki, ezt követõen vágjuk karikára.
Az édeskömény külsõ héját távolítsuk el és vágjunk szeleteket belõle, sózzuk, borsozzuk.
Ezt követõen tegyük egy tepsibe a sütõtököt és édesköményt, tegyünk hozzá a pucolatlan fokhagymát, locsoljuk meg olíva olajjal és pirítsuk meg. Serpenyõben vagy grillen is elkészíthetõ.
Ha kész, készítsük el a saláta öntetet. Vegyük ki a sült fokhagymát, gyomjuk ki a belsejét, és tegyük egy darálóba és adjuk hozzá a citromlevet és a maradék oliva olajat.
Pirítsuk meg a tökmagot enyhén, egy száraz serpenyõben. Vágjuk fel a Pármai sonkát szeletekre, és az aszalt szilvát pedig félbe.
Ha mindennel készen vagyunk, állítsuk össze a salátát. Tegyük egy tányérra a felszeletelt jégsalátát, a félbe vágott koktélparadicsomot, szeletekre vágott Pármai sonkát, a sült sütõtököt, édesköményt, locsoljuk meg az öntettel, és szórjuk meg aszalt szilvával, és pirított tökmaggal.
Jó étvágyat!
Klarissza