Gyorsan, elegánsan, valami finomat: egészben sült csirkemell gorgonzolás tagliatellével, pirított gombával
sponsored links
Gyors, pofonegyszerû, hétköznapi ebéd volt ez a fogás nálunk. Ugyanakkor bármilyen alkalomra: hétvégére, ünnepnapra is megállja a helyét.
Hirtelen ötlettõl vezérelve készült. Történt ugyanis, hogy kifejezetten jó áron kaptam nagyszerû minõségû gorgonzola sajtot. A legutóbbi gorgonzolás tésztaételeim olyan nagyszerûen sikerültek, hogy most is valami hasonlót, mégis egy kicsit mást szerettem volna összeállítani.
Pikáns szûzérmék gorgonzola mártással, tagliatellével
Tagliatelle selymes gorgonzola mártással, pirított barna csiperkével
Most csirkére szavaztam, de a gomba annyira jól passzol ehhez a krémes, kékpenészes sajthoz, hogy semmiképpen nem hagytam volna el. Az elképzelésem az volt, hogy minden alapanyag egyszerûségében és saját íz világában képviselje magát az ételben, hogy még izgalmasabb és még eredetibb legyen. Így nem dolgoztam bele a gorgonzola mártásba sem a csirkemellet, sem a gombát. Mondhatom, hogy rendkívül jól gondolkodtam.
Eszembe jutott az is, hogy olyan ritkán készítek egészben sült csirkemellet, pedig annyira egyszerû, mutatós és az egyik legszaftosabb, legízletesebb megoldás. Feltálalva pedig rendkívül mutatós.Úgyhogy összeállt a kép!
Mindent elõkészítettem, mert az elkészítése összefügg egymással és fontos az idõzítés. Ilyenkor mindig Gordon Ramsay Pokol konyhájában érzem magam, csak én minden posztra egymagam vagyok, így elõre kigondolom és fejben megszervezem az étel elkészítését.
Hozzávalók 3 adaghoz: ...