Gyors éhségûzõ?
sponsored links
Hogy miért is szeretjük, mert hasonló a meleg szendvicshez, és egy kis változatossággal, mégis egy kicsit más, gyors, tápláló és finom megoldás, ha már nagyon éhesek vagyunk. Ez nagyon egyszerû és finom vacsora?:)
Ropogósra sült fûszeres cheddar sajtos baguette
Hozzávalók:
1 baguette
100 g puha vaj
friss petrezselyem apróra vágva
2-3 gerezd fokhagyma ízlés szerint
só ? ízlés szerint, ha szükséges, de a sajt sós?
frissen õrölt bors
1 tejszínes tubusos krémsajt
? friss kapor
? zöldhagyma - vagy snidling
5 dkg cheddar sajt
Elkészítés:
A sütõt melegítsük elõ 200 fokra. A bagettet bevagdosuk, hosszában és keresztbe, de nem vágjuk át teljesen az aljáig, inkább a háromnegyedig.
A puha vajat kikeverjük a tejszínes krémsajttal, sóval, borssal, az összezúzott fokhagymával és az apróra felaprított petrezselyemmel, kaporral, újhagyma zöldjével. A bagett réseibe beletöltjük a krémes fûszeres masszát. Ezt követõen, vékony szeletelt cheddar sajtot is teszünk a résekbe. Végül a krémes fûszeres masszával a tetejét is megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk a tetejét. Elõmelegített sütõbe tesszük és kb. 10-15 percig sütjük. Akkor jó, amikor a sajt ráolvad.
Tálalásnál szórjuk meg apróra vágott kaporral, újhagymával.
Ez az ötlet egy amerikai anyukától tanultam, akinél vagy 10 évvel ezelõtt, babyszitterkedtem. Igaz sajt nem volt rajta, és csak fokhagymás vajjal készítette, a többi már az én fantáziám szüleménye. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom? Az biztos, hogy a gyerekek imádják?
Jó étvágyat!
Klarissza
Ropogósra sült fûszeres cheddar sajtos baguette
Hozzávalók:
1 baguette
100 g puha vaj
friss petrezselyem apróra vágva
2-3 gerezd fokhagyma ízlés szerint
só ? ízlés szerint, ha szükséges, de a sajt sós?
frissen õrölt bors
1 tejszínes tubusos krémsajt
? friss kapor
? zöldhagyma - vagy snidling
5 dkg cheddar sajt
Elkészítés:
A sütõt melegítsük elõ 200 fokra. A bagettet bevagdosuk, hosszában és keresztbe, de nem vágjuk át teljesen az aljáig, inkább a háromnegyedig.
A puha vajat kikeverjük a tejszínes krémsajttal, sóval, borssal, az összezúzott fokhagymával és az apróra felaprított petrezselyemmel, kaporral, újhagyma zöldjével. A bagett réseibe beletöltjük a krémes fûszeres masszát. Ezt követõen, vékony szeletelt cheddar sajtot is teszünk a résekbe. Végül a krémes fûszeres masszával a tetejét is megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk a tetejét. Elõmelegített sütõbe tesszük és kb. 10-15 percig sütjük. Akkor jó, amikor a sajt ráolvad.
Tálalásnál szórjuk meg apróra vágott kaporral, újhagymával.
Ez az ötlet egy amerikai anyukától tanultam, akinél vagy 10 évvel ezelõtt, babyszitterkedtem. Igaz sajt nem volt rajta, és csak fokhagymás vajjal készítette, a többi már az én fantáziám szüleménye. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom? Az biztos, hogy a gyerekek imádják?
Jó étvágyat!
Klarissza