Gyors zöldségleves tortellinivel

2017-03-25

sponsored links


Hozzávalók:

  • 3 zsenge sárgarépa
  • 3 zsenge karalábé
  • 2-3 evõkanál olaj
  • 2 l húsleves
  • 1 kávéskanál aprított kakukkfû
  • néhány szál petrezselyemzöld
  • 1 konzerv zöld- és vajbab vegyesen (25 dkg)
  • 25 dkg kész tortellini
  • 1/2 csokor metélõhagyma




  • A sárgarépát és a karalábét megtisztítottam, nagy lyukú reszelõn mindkettõt lereszeltem.
  • Az olajat felhevítettem, pár perc alatt megpirítottam rajta az elõkészített zöldségeket.
  • Felöntöttem a húslevessel, beletettem a durvára darabolt petrezselyemzöldet és a kakukkfüvet.
  • A zöldségeket roppanósra fõztem, hozzáadtam a leszûrt zöld- és vajbabot, a tortellinit, és utánízesítettem sóval.
  • A levest a tészta puhulásáig fõztem.
  • Aprított metélõhagymával meghintve azonnal tálaltam.
  • (Ha a levest nem fogyasztjuk el egyszerre, a tortellinit ne a levesben fõzzük meg, hanem külön, sós vízben, és tálkában kínáljuk a leveshez.)



A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin márciusi számában is.

Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2017/03/gyors-zol...

sponsored links

Keres?s