Gyors zöldségleves tortellinivel
sponsored links
Hozzávalók:
- 3 zsenge sárgarépa
- 3 zsenge karalábé
- 2-3 evõkanál olaj
- 2 l húsleves
- 1 kávéskanál aprított kakukkfû
- só
- néhány szál petrezselyemzöld
- 1 konzerv zöld- és vajbab vegyesen (25 dkg)
- 25 dkg kész tortellini
- 1/2 csokor metélõhagyma
- A sárgarépát és a karalábét megtisztítottam, nagy lyukú reszelõn mindkettõt lereszeltem.
- Az olajat felhevítettem, pár perc alatt megpirítottam rajta az elõkészített zöldségeket.
- Felöntöttem a húslevessel, beletettem a durvára darabolt petrezselyemzöldet és a kakukkfüvet.
- A zöldségeket roppanósra fõztem, hozzáadtam a leszûrt zöld- és vajbabot, a tortellinit, és utánízesítettem sóval.
- A levest a tészta puhulásáig fõztem.
- Aprított metélõhagymával meghintve azonnal tálaltam.
- (Ha a levest nem fogyasztjuk el egyszerre, a tortellinit ne a levesben fõzzük meg, hanem külön, sós vízben, és tálkában kínáljuk a leveshez.)
A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin márciusi számában is.