Gyors savanyú káposzta házilag (paleo)
sponsored links
A savanyú káposzta fogyasztásának elõnyeit gondolom nem kell bemutatni, ahogy a házi készítését sem. Nekem nincs lehetõségem a hordós érlelésre, úgyhogy marad a kis tételes, alkalmankénti készítés, szagmentesen. :) A káposzta talán az egyik legjobb alapanyag fermentáláshoz, számtalan variációban készíthetõ, az ízesítõ anyagok tetszés szerint variálhatók. A kész savanyúság ugyanúgy használható bármihez, mint a bolti társa.
Az elkészítéséhez a Vegital oldalán itt található fermentáló készüléket használtam (amióta megérkezett napi szinten dolgozik.) További recepteket itt találtok a géphez illetve itt.
Hozzávalók:
fél fej fehér káposzta vékonyra szelve
negyed alma
1 teáskanál kömény
1 teáskanál szemes bors
2 babérlevél
1-2 teáskanál só
szénsavmentes ásványvíz
A savanyúság valamennyi hozzávalóját a fermentáló tartályba teszünk. Annyi vizet öntünk rá, ami teljesen ellepi. Háztartási fóliával lefedjük, rátesszük a tetejét. A fermentáló gépbe tesszük. A gép tetejét a helyére illesztjük Bekapcsoljuk a kimchi készítõ programot és a többit a gép gondjaira bízzuk. Ha lejárt a program befõttes üvegbe szedjük, felhasználásig hûtõszekrényben tároljuk. Ha szükséges adhatunk még hozzá sót.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!