Gyors padlizsánkrém

2018-05-27

sponsored links

Citromos, petrezselymes, és kevesebb, mint 30 perc alatt elkészül. Eredetileg egy padlizsánétel tölteléke, de amióta csak felfedeztem a már emlegetett Húsz ország konyhája  címû könyv (szerzõ: Horváth Boldizsárné, megjelentette az Európa Könyvkiadó 1985-ben) marokkói fejezetében, mi kenyérre kenve esszük. (Én majonézes pirítósra kenve, paradicsommal megpakolva szeretem a legjobban.)


Hozzávalók:
  • 2 közepes padlizsán meghámozva, kockákra vágva
  • ma 5 dkg vaj, de ha vegán krémet akarsz, akkor használj 3 evõkanál növényi eredetû zsiradékot (én olívaolajat szoktam)
  • 2 kisebb, apró kockákra vágott vöröshagyma
  • õrölt bors
  • fél citrom leve
A padlizsánt a zsiradékon sóval párolom, pár perc múlva közé szórom a hagymát, és fedõ alatt - idõnként átkevergetve - megpárolom.  Ha már puha, ráfacsarom a citromlevet, ráõrölöm a borsot és megszórom petrezselyemzölddel.


Ez az a padlizsánkrém, ami hidegen és melegen egyaránt finom, a citrom és a petrezselyem nagyon friss ízt ad neki.



Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2018/...

sponsored links

Keres?s