Gyors padlizsánkrém
sponsored links
Citromos, petrezselymes, és kevesebb, mint 30 perc alatt elkészül. Eredetileg egy padlizsánétel tölteléke, de amióta csak felfedeztem a már emlegetett Húsz ország konyhája címû könyv (szerzõ: Horváth Boldizsárné, megjelentette az Európa Könyvkiadó 1985-ben) marokkói fejezetében, mi kenyérre kenve esszük. (Én majonézes pirítósra kenve, paradicsommal megpakolva szeretem a legjobban.)
Hozzávalók:
Ez az a padlizsánkrém, ami hidegen és melegen egyaránt finom, a citrom és a petrezselyem nagyon friss ízt ad neki.
Hozzávalók:
- 2 közepes padlizsán meghámozva, kockákra vágva
- ma 5 dkg vaj, de ha vegán krémet akarsz, akkor használj 3 evõkanál növényi eredetû zsiradékot (én olívaolajat szoktam)
- 2 kisebb, apró kockákra vágott vöröshagyma
- só
- õrölt bors
- fél citrom leve
Ez az a padlizsánkrém, ami hidegen és melegen egyaránt finom, a citrom és a petrezselyem nagyon friss ízt ad neki.