GYORS MÁLNÁS KRÉMES
sponsored links
GYORS MÁLNÁS KRÉMES
Egy gyors leves tésztából elkészíthetõ finomságot hoztam. Tényleg pár perc munkával elkészíthetõ, így hajrá, egy próbát megér!! Ha valakinek nincs otthon leveles tésztája, csak pl. keksze, akkor azzal is elkészítheti.. Akkor még gyorsabb és sütés nélküli finomság lesz belõle!
Málnát tettem a krémbe, ami persze bármlyen más gyümölcsre felcserélhetõ vagy elhagyható.. vagy a csokirajongóknak akár csokidarabokkal is össze lehet a krémet keverni.
HOZZÁVALÓK
leveles tészta
2 dl tejszín
1 ks tejfel
cukr ízlés szerint
400 gramm fagyasztott málna
ELKÉSZÍTÉSE
.
- Elõször is ha fagyasztott gyümölccsel dolgozunk, azt vegyük ki a fagyasztóból, hogy egy kicsit felengedjen.
- Nyújtsuk ki a leveles tésztánkát két egyforma négyeztre, villával szúrkáljuk meg, majd 180 fokon süssük meg. Egy kicsit össze fog menni a tészta, így nekem pont belepasszolt (egy kis faragcsálással) a 18x28 cm-es tepsibe. Az egyik lapot sütés után vágjuk egyenlõ nagyságú négyzetekre, hogy majd egyszerûbb legyen a sütemény szeletelése!
- A tejszínt verjük fel, majd keverjük bele a tejfölt - verjük még egy picit a géppel és a málnát is tegyük bele és keverjük össze a krémmel. Kóstoljuk és ízlés szerint édesítsük! Én kb. 4-5 ek cukrot használtam.
- Közben a kihûlt leveles tészta egyik részét a tepsibe helyezzük, arra rákenjük a krémet, majd rátesszük a kockára vágott maradt lapot. Egy picit nyomkodjuk le a tetejét, majd hûtsük le jól (nálam kb. 2 órát volt a hûtõben) és porcukorral meghintve tálaljuk.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.