Gyors kagylós
sponsored links
Történt egyszer, hogy szó szerint elfelejtettem ebédet fõzni (azért ez nálam nagyon ritka :)). Annyi dolgom volt, hogy nem értem a végére, 11-kor jött a felismerés, hogy a valami ételt csak össze kéne dobni. Én csak akkor indultam haza és a hozzánk legközelebb esõ árusítóhelyen nem igazán volt élelmiszer, max. konzerv. Akkor már legyen különleges, vettem egy kagylókonzervet, mikor Olaszországban voltunk, úgyis kétpofára tömtem magamba?:)
A többit meg rábíztam a konyhaszekrényre, tészta van, szószt meg majd rittyentek hozzá. Hát, mondhatom, ismét bebizonyosodott, hogy az egyszerû bizony nagyszerû is. Hiába csak egy csütörtök volt, az íze miatt akár ünnepi étel is lehetett volna. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!
Kagylós tészta
Hozzávalók 4 fõre:
20 dkg gemelli (vékony csavart) tészta
2 konzerv olívaolajban eltett kagyló
3 gerezd fokhagyma
2 marék koktélparadicsom
Egy csokor petrezselyem
Só, bors
2 citrom
A tésztát megfõzzük, leszûrjük, a levébõl félreteszünk 1-2 dl-t.
A konzervekben levõ olajat egy serpenyõbe öntjük, alágyújtunk. Belenyomjuk a fokhagymát, rádobjuk a félbevágott paradicsomokat. Erre jönnek a kagylók, óvatosan sózzuk, alaposan borsozzuk. Apróra vágjuk a petrezselymet, 1 ek kivételével az ételhez adjuk. Hozzákeverjük a tésztát, rányomjuk egy fél citrom levét, átforgatjuk. Ha kevés lenne rajta a nedvesség, adhatunk hozzá a tészta fõzõvizébõl.
Tálaláskor egy adag tésztát tányérra szedünk, megszórjuk a maradék petrezselyemmel, citromszelettel díszítjük.
Gyors ebéd a hûtõbõl
Gyorskaja III.
A tökéletes gyors kenyér
Gyorsan, egészségesen
A többit meg rábíztam a konyhaszekrényre, tészta van, szószt meg majd rittyentek hozzá. Hát, mondhatom, ismét bebizonyosodott, hogy az egyszerû bizony nagyszerû is. Hiába csak egy csütörtök volt, az íze miatt akár ünnepi étel is lehetett volna. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!
Kagylós tészta
Hozzávalók 4 fõre:
20 dkg gemelli (vékony csavart) tészta
2 konzerv olívaolajban eltett kagyló
3 gerezd fokhagyma
2 marék koktélparadicsom
Egy csokor petrezselyem
Só, bors
2 citrom
A tésztát megfõzzük, leszûrjük, a levébõl félreteszünk 1-2 dl-t.
A konzervekben levõ olajat egy serpenyõbe öntjük, alágyújtunk. Belenyomjuk a fokhagymát, rádobjuk a félbevágott paradicsomokat. Erre jönnek a kagylók, óvatosan sózzuk, alaposan borsozzuk. Apróra vágjuk a petrezselymet, 1 ek kivételével az ételhez adjuk. Hozzákeverjük a tésztát, rányomjuk egy fél citrom levét, átforgatjuk. Ha kevés lenne rajta a nedvesség, adhatunk hozzá a tészta fõzõvizébõl.
Tálaláskor egy adag tésztát tányérra szedünk, megszórjuk a maradék petrezselyemmel, citromszelettel díszítjük.
Hasonló bejegyzések:
Gyors ebéd a hûtõbõl
Gyorskaja III.
A tökéletes gyors kenyér
Gyorsan, egészségesen