Gyors, egyszerû zöldpaszulyleves

2017-07-22

sponsored links

... avagy mamaízû leves mama abroszán. Gyorsan, egyszerûen. Mert régebb is fõztek ilyen ételeket a háziasszonyok, nem minden fõtt órákig, fõleg nem nyáron, amikor hajnaltól estig bõven akadt munka.
Ha már volt paradicsom a kertben, mama azzal készítette, amíg nem volt, az elõzõ évben eltett paradicsomlé került bele.


Gyors, egyszerû zöldpaszulyleves

Hozzávalók 5-6 személyre: 60-70 dkg zöldbab, 1 hagyma, 2 paradicsom vagy 2 dl paradicsomlé, 1 púpozott evõkanál liszt, 1-2 dl tejföl, 1 kis csokor zellerzöld, só;
a tálaláshoz: zöldhagyma, esetleg tejföl.

Elkészítése: Fõni teszünk 2,5-3 liter vizet, enyhén megsózzuk. Amikor fölforrt, beletesszük a finomra aprított hagymát, a kis darabokra tördelt, alaposan megmosott zöldbabot és a zellerzöldet (mama ezt összekötözte, és végül kiszedte, én szeretm megenni is). Ha friss paradicsomot teszünk bele, akkor adjuk hozzá apró kockákra vágva, amikor a zöldbab félpuhára fõtt, ha paradicsomlével készül, a babot készre fõzzük. Amikor a zöldbab megpuhult, a lisztet elkeverjük a tejföllel, illetve a paradicsomlével vagy vízzel, és a leveshez öntjük. Jól kiforraljuk, utánasózunk, és félrevesszük. Ízlés szerint plusz tejföllel, illetve sóba mártott zöldhagymával fogyasztjuk.


Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2017/07/g...

sponsored links

Keres?s