Gyors, egyszerû epres süti
sponsored links
Szüleim kertjében megint beindult az eperszezon, így a legújabb adag egy részébõl sütit akartam sütni. Nézelõdtem a neten és találtam is egy egyszerû receptet ITT, aztán ötvöztem a saját Cseresznyés süti receptemmel így született meg ez a finomság.
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg puha margarin, 20 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 5 egész tojás, 1 csipet só, 26 dkg finom liszt, 16 dkg rétes liszt, 1 csomag sütõpor, 1 dl tej
A tetejére:
50 szem eper, a nagyobbak három felé, a kisebbek kétfelé vágva, 4 evõkanál kristálycukor
A sütõt bekapcsoltam melegedni 170 fokra és légkeverésre.
A tészta hozzávalóit a felsorolás sorrendjében simára kevertem egy kézi habverõvel és belesimítottam egy sütõpapírral bélelt 31x24 cm-es magas falú tepsibe.
Az összedarabolt epret összekevertem a kristálycukorral majd a cukros epret egyenletesen elosztottam a tészta tetején. Sütõbe toltam és 50 percig sütöttem, elõször 170 fokon, 30 perc elteltével visszavettem 150 fokra, mert nagyon barnult a teteje - biztosan a cukor miatt.
Kihûlés után hosszában kettévágtam és szeleteltem a sütit. Nagyon finom lett, az édeskés tészta a kissé fanyar eperrel. Jó lett volna, ha lett volna mellé itthon tejszínhab, esetleg valamilyen fagyi, de mert nem volt, így egy csésze kávé kíséretében is kóstoltam, és mondhatom tényleg isteni!