Gyors, egyszerû epres süti

2017-05-16

sponsored links



Szüleim kertjében megint beindult az eperszezon, így a legújabb adag egy részébõl sütit akartam sütni. Nézelõdtem a neten és találtam is egy egyszerû receptet ITT, aztán ötvöztem a saját Cseresznyés süti receptemmel így született meg ez a finomság.

Hozzávalók a tésztához:
25 dkg puha margarin, 20 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 5 egész tojás, 1 csipet só, 26 dkg finom liszt, 16 dkg rétes liszt, 1 csomag sütõpor, 1 dl tej
A tetejére:
50 szem eper, a nagyobbak három felé, a kisebbek kétfelé vágva, 4 evõkanál kristálycukor 

A sütõt bekapcsoltam melegedni 170 fokra és légkeverésre.
A tészta hozzávalóit a felsorolás sorrendjében simára kevertem egy kézi habverõvel és belesimítottam egy sütõpapírral bélelt 31x24 cm-es magas falú tepsibe. 
Az összedarabolt epret összekevertem a kristálycukorral majd  a cukros epret egyenletesen elosztottam a tészta tetején. Sütõbe toltam és 50 percig sütöttem, elõször 170 fokon, 30 perc elteltével visszavettem 150 fokra, mert nagyon barnult a teteje - biztosan a cukor miatt. 
 


Kihûlés után hosszában kettévágtam és szeleteltem a sütit. Nagyon finom lett, az édeskés tészta a kissé fanyar eperrel. Jó lett volna, ha lett volna mellé itthon tejszínhab, esetleg valamilyen fagyi, de mert nem volt, így egy csésze kávé kíséretében is kóstoltam, és mondhatom tényleg isteni!

 

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2017/05/gyors-egy...

sponsored links

Keres?s