Gyors ebéd, párolva-grillezve

2017-05-06

sponsored links

20170501_153120.jpg

Bár a tavaszi idõjárás a várakozáson alul teljesít, a fedett teraszon már be lehet üzemelni a grillsütõt. Bevallom, ilyenkor szívesebben teszem, mint a nyári hõségben - bár új szerzeményem, az elektromos grill megment a parázs mellett süléstõl-füstölõdéstõl. Tudom, urbánus nyûgök ezek, de én nem szeretem ...

A alábbi ebéd elõkészítéssel-pácolással együtt nagyjából egy óra alatt készült el, közben párhuzamosan használtam a karácsonyra kapott párolót és a grillezõt: a menü csirkemell, spárga, cukkini és párolt köles édesköménnyel. A zöldségeket is elõpároltam, sõt egy könnyû marinádot is kaptak sütés elõtt. Sosem tudtam értelmezni gasztronómiai szempontból a nyersen grillezett zöldséget: belül nyers, kívül égett, és teljesen ízetlen... Összességében véve igazán finom zöldségköretet nehéz készíteni, ha szeretnénk, hogy ízes legyen, és egyúttal megõrizze beltartalmi értékeinek egy részét. Erre tettem most kísérletet, fõfogásnak pedig a legkézenfekfõbb és leghálásabb alapanyagot,  a csirkemellet választottam.

Hozzávalók (4 adag):

500 g filézett csirkemell

250 g natúr joghurt ...


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2017/05/06/gy...

sponsored links

Keres?s