Gyors almás-diós sütemény

2014-02-10

sponsored links

A változatosság kedvéért megint egy olyan recept következik, amelyik az én drágám több éve folyamatosan saját kézzel íródó négyzethálós receptgyûjteményébõl való. Így sajnos a valódi forrást ismét nem tudjuk megjelölni, de azt elõre leszögezzük, akármennyire finom és szép is ez a süti, nem a saját receptünk. :-) Na és most, hogy elõre megmagyaráztuk a bizonyítványunkat, jöjjön a valódi bevezetõ. Ezt a sütit - bár jó pár éve megvan már a receptje - most elõször készítette el az én egyetlenem. Még decemberben kaptunk a feleségem édesanyjától több, mint tíz kilogramm igazi szabolcsi almát. Mivel ebbõl még mindig volt egy pár szem, amelyek már kezdtek kissé ráncosodni, úgy döntött a feleségem, hogy készít valami almásat, valami finomat, valami gyorsat... na ez a szépség lett belõle. Megjegyzem azért halkan, hogy ez valóban almás, finom és gyors egyszerre. Éppolyan gyorsan fogy el, mint amilyen gyorsan elkészül... ;-)

Hozzávalók a gyors almás-diós süteményhez:
- 30 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütõpor
- 3 nagyobb alma
- 3 tojás

Gyors almás-diós sütemény elkészítés:
Az almákat hámozzuk meg, majd reszeljük le. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet, a sütõport, a diót és a reszelt almát. Jól összekeverjük, aztán szilikonos sütõpapírral bélelt (vagy kivajazott, lisztezett) tepsibe simítjuk a masszát. 180 fokra elõmelegített sütõben 25-30 perc alatt készre sütjük. Ezt követõen vegyük ki a sütõbõl, hagyjuk langy-melegre hûlni, majd hámozzuk le róla a sütõpapírt. Tálalhatjuk akármilyen szeletekre vágva. Az én egyetlenem pogácsa kiszúróval formázta meg, ami igen csak emelte a vizuális élményt...

Mindenkinek kellemes nassolgatást kívánunk ehhez a gyorsan elkészíthetõ nagyon finom süteményhez. :-)

Folytats a blogon ... eztfaldfel.blogspot.com/2014/02/gyors...

sponsored links

Keres?s