GYORS ALMÁS-DIÓS SÜTI
sponsored links
ALMÁS-DIÓS SÜTI
LUSTA ASSZONYOKNAK
A lusta asszony túrós sütije alapján készítettem el ezt a sütit, egy kicsit alakítva rajta. Pár perc alatt a sütõbe dugható és nagyon finom, kapós süti lesz belõle.. Imádom az almát és a diót együtt. Itt is nagyon finom ez a két íz variációja..:)
HOZZÁVALÓK
165 gramm liszt
40 gramm gríz
3/4 sütõpor
135 gramm cukor
50 gramm vaj
1 vanilliás cukor
225-250 ml tej
2 tojás
4 alma
dió
ELKÉSZÍTÉSE
- A lisztet, a búzadarát, sütõport és a cukrot összekeverjük, majd a felét egyenletesen beleöntjük az alaposan kivajazott tepsibe.
- A lereszelt almát a tészta tetejére tesszük, tetejére egy vanilliás cukrot szórunk. Ezt megszórjuk dióval úgy, hogy mindenhova jusson, de nem kell nagyon vastagon a diót rátenni.
- A lisztes keverék másik fele jön a tepsibe, és ennek a tetejére a tojásból, tejbõl kikevert folyadék. Úgy öntsük a masszára, hogy mindenhova jussun, mert másküvölben az a rész nem úgy sül majd meg. Egy villával megszúrhatjuk a sütit több helyen, hogy jusson mindenhova a tejes keverékbõl, ha valahova mégsem jutna, akkor sima tejjel pótoljuk a hiányt.
- A massza tetetjére vágunk a kimaradt vajból nagyon apró kockákat és egyenletesen elosztjuk a tésztán.
- 180 fokon megsütjük.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.