Gyomormelengetõ paradicsomos csirkeleves
sponsored links
Sûrû, fûszeres leves nyári hangulatban
Sokszor nézelõdöm külföldi oldalakon új receptek után kutatva, most valami gyors ?agyas? levest kerestem. Mi ezt a szót használjuk arra, hogy megáll benne a kanál
A választásom erre az olaszos hangulatúra esett, itt találtam. Ez aztán annyira sûrû, hogy magában jól lehet vele lakni, bár a leírás szerint friss kenyérrel fogyasztandó
Parmezános csirkeleves
1 l húsleves
2 egész, fõtt vagy sült csirkecomb
1 zöld kaliforniai paprika
3 gerezd fokhagyma
1 nagy hagyma
2 dl passzírozott paradicsom
10 dkg reszelt parmezán
1 tk oregano
Fél csokor friss bazsalikom
5 dkg orecchiette tészta
Pár csipet chilipehely, aki csípõsre szeretné, tehet többet is
1 ek olívaolaj
Só, bors
Egy lábasban az olajon megpirítjuk a hagymát, a végén belenyomjuk a fokhagymát is. Mikor megérezzük az illatát, mehet hozzá a felkockázott paprika is. Pár percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével és a húslevessel is. Beleszórjuk a parmezán ?-ét, chilipelyhet és az oregánót lefedjük, alacsony lángon kb. 20 percig fõzzük. Beleszórjuk a tésztát, puhára fõzzük. Ha nagyon elfogyna a lé, kevés vízzel pótoljuk, de ennek egy elég sûrû levesnek kell lennie.
Végül beletesszük a csirkecombokról letépkedett húst és a durvára vágott bazsalikomot, beállítjuk a sóját, alaposan megborsozzuk és még egyszer felforrósítjuk.
A legjobb azonnal fogyasztani, a maradék parmezánnal megszórva.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Sokszor nézelõdöm külföldi oldalakon új receptek után kutatva, most valami gyors ?agyas? levest kerestem. Mi ezt a szót használjuk arra, hogy megáll benne a kanál
A választásom erre az olaszos hangulatúra esett, itt találtam. Ez aztán annyira sûrû, hogy magában jól lehet vele lakni, bár a leírás szerint friss kenyérrel fogyasztandó
Parmezános csirkeleves
1 l húsleves
2 egész, fõtt vagy sült csirkecomb
1 zöld kaliforniai paprika
3 gerezd fokhagyma
1 nagy hagyma
2 dl passzírozott paradicsom
10 dkg reszelt parmezán
1 tk oregano
Fél csokor friss bazsalikom
5 dkg orecchiette tészta
Pár csipet chilipehely, aki csípõsre szeretné, tehet többet is
1 ek olívaolaj
Só, bors
Egy lábasban az olajon megpirítjuk a hagymát, a végén belenyomjuk a fokhagymát is. Mikor megérezzük az illatát, mehet hozzá a felkockázott paprika is. Pár percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével és a húslevessel is. Beleszórjuk a parmezán ?-ét, chilipelyhet és az oregánót lefedjük, alacsony lángon kb. 20 percig fõzzük. Beleszórjuk a tésztát, puhára fõzzük. Ha nagyon elfogyna a lé, kevés vízzel pótoljuk, de ennek egy elég sûrû levesnek kell lennie.
Végül beletesszük a csirkecombokról letépkedett húst és a durvára vágott bazsalikomot, beállítjuk a sóját, alaposan megborsozzuk és még egyszer felforrósítjuk.
A legjobb azonnal fogyasztani, a maradék parmezánnal megszórva.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!