Gyomormelengetõ paradicsomos csirkeleves

2017-11-25

sponsored links

Sûrû, fûszeres leves nyári hangulatban

Sokszor nézelõdöm külföldi oldalakon új receptek után kutatva, most valami gyors ?agyas? levest kerestem. Mi ezt a szót használjuk arra, hogy megáll benne a kanál ?

A választásom erre az olaszos hangulatúra esett, itt találtam. Ez aztán annyira sûrû, hogy magában jól lehet vele lakni, bár a leírás szerint friss kenyérrel fogyasztandó ?



Parmezános csirkeleves



1 l húsleves

2 egész, fõtt vagy sült csirkecomb

1 zöld kaliforniai paprika

3 gerezd fokhagyma

1 nagy hagyma

2 dl passzírozott paradicsom

10 dkg reszelt parmezán

1 tk oregano

Fél csokor friss bazsalikom

5 dkg orecchiette tészta

Pár csipet chilipehely, aki csípõsre szeretné, tehet többet is

1 ek olívaolaj

Só, bors



Egy lábasban az olajon megpirítjuk a hagymát, a végén belenyomjuk a fokhagymát is. Mikor megérezzük az illatát, mehet hozzá a felkockázott paprika is. Pár percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével és a húslevessel is. Beleszórjuk a parmezán ?-ét, chilipelyhet és az oregánót lefedjük, alacsony lángon kb. 20 percig fõzzük. Beleszórjuk a tésztát, puhára fõzzük. Ha nagyon elfogyna a lé, kevés vízzel pótoljuk, de ennek egy elég sûrû levesnek kell lennie.

Végül beletesszük a csirkecombokról letépkedett húst és a durvára vágott bazsalikomot, beállítjuk a sóját, alaposan megborsozzuk és még egyszer felforrósítjuk.

A legjobb azonnal fogyasztani, a maradék parmezánnal megszórva.



Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s