Gyermekkorom kedvence: grízes tészta
sponsored links
Amikor az ember rábukkan egy rég elfeledett ételre, elõtörnek a gyermekkori emlékek. Így jártam most is, amikor valahol olvastam a gyermekkori kedvenc nevét... eszembe jutott édesanyám, amikor kérdezte:
Mert ez is olyan finomság, amit lehet így is, meg úgy is enni. És nem kell hozzá semmiféle kirafinírt fûszer, drága és egzotikus dresszing, nem kell a drága üzletlánc boltjaiban különlegességet keresni, és mégis finom, (állítólag) laktató. Ez még abból az idõbõl való kaja, amikor nem számolták a kalóriákat...
De ez az étel az is, amit sokan nem szeretnek, mert az iskolai menzákon nagyon meg tudták szentségteleníteni, és egy nagy, összeállt gombócot raktak bele a tányérodba. Én, szerencsére, az édesanyám készítette grízes tésztát megszerettem, és senki rossz szakács nem tudta a kedvem elvenni tõle! Szóval:
Hozzávalók:
Széles- vagy fodrosmetélt tészta, gríz, kevés olaj, só.
Elkészítése:
Amíg a tészta fõ, addig a grízt készítsd el: teflon serpenyõbe öntsd a grízt, kezdd el kavargatva pirítani, locsold meg ...
Amíg a tészta fõ, addig a grízt készítsd el: teflon serpenyõbe öntsd a grízt, kezdd el kavargatva pirítani, locsold meg ...