Gyergyói gulyásleves
sponsored links
Kellemes meglepetés volt, életem elsõ fõzõversenyén második helyezést kaptunk (férjemmel ketten fõztünk):-)
Hozzávalókkal kapcsolatban pontos adatokkal nem tudok szolgálni de hozzávetõlegesen a következõk voltak: 4 fej hagyma, 3 db. közepes sárgarépa, 3 db. petrezselyem gyökér, 1/2 zeller, kb. 1,5 kg hirip (vargánya, medvegomba), 1/2 kg. pityóka, 3-4 cikk fokhagyma, kb. 1 kg marhahús, fûszerpaprika, babérlevél, kakukkfû, köménymag, só.
Elkészítése: a hagymát üvegesre pároltuk, fûszerpaprikával összekevertük és a kockára vágott húst és gombát hozzáadtuk. Amikor a hús elszínezõdött akkor kevéske vizet adtunk hozzá, hogy az odakozmálást elkerüljük. Kb. 10 perc ...