Gyerekmenü: Fish and Chips!
sponsored links
Melyik gyerek ne szeretné a halrudacskákat sültkrumplival? Manapság már meg sem lepõdöm,amikor éttermek gyerekmenüjében nem csak hogy fantáziátlan, de egészségtelen választék áll a csöppségek számára. Pizza, hamburger, rántott hús, sültkrumpli, sok-sok ketchuppal, szénsavas üdítõvel leöblítve. Nem vagyok vaskalapos, és Abinak is megengedem, hogy nagyon ritkán étteremben egyen egy kis sültkrumplit. Szerintem a baj csak akkor van, ha valaki ilyen ételeken nõ fel és minden nap ezt eszi.
Amíg a picúr relaxál én elkészítettem neki az ebédjét. Rántott halat sültkrumplival. Nem is akárhogyan!
A friss lazacfilét jól átnéztem, nehogy szálka maradjon benne, majd bepaníroztam: teljes kiõrlésû tönkölyliszt (organic wholegrain spelt flour), bio tojás és saját készítésû zsemlemorzsa (száraz bagettet ledaráltam) képezte a bundát.
Serpenyõben kevés repceolajat (organic rapeseed oil) hevítettem és pár perc alatt ropogósra sütöttem benne a halat.
A sültkrumpli is új külsõt kapott: édesburgonyát vágtam apróbb hasábokra és elõmelegített sütõben ...