Gyerekek kedvence? de mi is imádjuk?
sponsored links
Mi felnõttek is szeretjük, viszont a gyerekek odáig vannak érte, akár innen, akár a tengerentúlról nézzük,? 20 perc alatt elkészíthetõ bármelyik változata és mindegyik nagyon laktató, és elképesztõen finom?:) Akár reggelire, uzsonnára, tízóraira, vagy csak úgy?, amikor vágysz egy kis amerikai csodára?
Nutellás/erdei gyümölcsös amerikai palacsinta-tejszínhabbal
Hozzávalók:
12 dkg finomliszt
1 púpozott kk sütõpor
1 csipet só
3 tojás
1,5 dl tej
1 kiskupaknyi vanília aroma
1 maréknyi kisebb csokoládé pasztilla
Elkészítése:
Egy tálban a lisztet, sütõport, sót, összekeverjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját és fokozatosan a tejet és a vanília aromát. Jól keverjük el.
Ha készen vagyunk, akkor a tojás fehérjét verjük fel egy tálba, és adjuk hozzá a keverékhez és óvatosan keverjük össze.
Ezt követõen a kész tésztából, egy kisebb merõkanállal öntsük a forró, teflon palacsintasütõbe, egy ? két darabot szórjunk meg csokoládé pasztillával.
- A palacsinta átmérõje kb. 5 cm legyen. Mi a kisebbeket szeretjük, így többet is tudunk sütni egyszerre. Az amerikai palacsinta tésztája elég tömény, így nem folyik teljesen szét a serpenyõben -.
Süssük arany barnára, mindkét oldalát 1-2 percig, amint hólyagosodni kezd, a teteje máris megfordítom.
A gyerekek nagyon szeretik, ha az amerikai palacsinta emeletes, így ha kisütöttük az összes palacsintát, akkor kenjük meg nutellával 4 db-ot és apróra vágott földimogyoróval díszítsük.
A másik felét pedig lehet erdei gyümölcs lekvárral. Egy tálba szedjünk ki erdei gyümölcs dzsemet és keverjük el, egy kis forró vízzel hígítsuk, és ezzel a folyékonyabb lekvárral kenjük meg a palacsintákat és szórjuk meg erdei gyümölccsel.
Mindkét esetben tejszínhabbal kínáljuk. Viszont, lehet csak porcukorral megszórva kínálni, egy gyors rohanós reggeli napon a gyerekeknek.
*Tipp:én nem használokcukrot a tésztába, mivel a feltét az eléggé édes, így teljes mértékben kiegészíti az ízeket, de akinek esetleg szüksége van rá, az 1 tk cukrot adhat a tésztához.
Mivel én teflon palacsintasütõben sütöm, így nem használok hozzá vajat sem. De aki régi hagyományosat használja, az mindenképpen vajazza ki a serpenyõjét.
A tésztához használhatunk teljes kiõrlésû lisztet, kukorica, barnarizs, tönköly, hajdina, mandula lisztet is. A tésztához adhatunk reszelt almát, mazsolát, reszelt citromhéjat, fahéjat, darált diót-mogyorót.
Jó étvágyat!
Klarissza
Nutellás/erdei gyümölcsös amerikai palacsinta-tejszínhabbal
Hozzávalók:
12 dkg finomliszt
1 púpozott kk sütõpor
1 csipet só
3 tojás
1,5 dl tej
1 kiskupaknyi vanília aroma
1 maréknyi kisebb csokoládé pasztilla
Elkészítése:
Egy tálban a lisztet, sütõport, sót, összekeverjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját és fokozatosan a tejet és a vanília aromát. Jól keverjük el.
Ha készen vagyunk, akkor a tojás fehérjét verjük fel egy tálba, és adjuk hozzá a keverékhez és óvatosan keverjük össze.
Ezt követõen a kész tésztából, egy kisebb merõkanállal öntsük a forró, teflon palacsintasütõbe, egy ? két darabot szórjunk meg csokoládé pasztillával.
- A palacsinta átmérõje kb. 5 cm legyen. Mi a kisebbeket szeretjük, így többet is tudunk sütni egyszerre. Az amerikai palacsinta tésztája elég tömény, így nem folyik teljesen szét a serpenyõben -.
Süssük arany barnára, mindkét oldalát 1-2 percig, amint hólyagosodni kezd, a teteje máris megfordítom.
A gyerekek nagyon szeretik, ha az amerikai palacsinta emeletes, így ha kisütöttük az összes palacsintát, akkor kenjük meg nutellával 4 db-ot és apróra vágott földimogyoróval díszítsük.
A másik felét pedig lehet erdei gyümölcs lekvárral. Egy tálba szedjünk ki erdei gyümölcs dzsemet és keverjük el, egy kis forró vízzel hígítsuk, és ezzel a folyékonyabb lekvárral kenjük meg a palacsintákat és szórjuk meg erdei gyümölccsel.
Mindkét esetben tejszínhabbal kínáljuk. Viszont, lehet csak porcukorral megszórva kínálni, egy gyors rohanós reggeli napon a gyerekeknek.
*Tipp:én nem használokcukrot a tésztába, mivel a feltét az eléggé édes, így teljes mértékben kiegészíti az ízeket, de akinek esetleg szüksége van rá, az 1 tk cukrot adhat a tésztához.
Mivel én teflon palacsintasütõben sütöm, így nem használok hozzá vajat sem. De aki régi hagyományosat használja, az mindenképpen vajazza ki a serpenyõjét.
A tésztához használhatunk teljes kiõrlésû lisztet, kukorica, barnarizs, tönköly, hajdina, mandula lisztet is. A tésztához adhatunk reszelt almát, mazsolát, reszelt citromhéjat, fahéjat, darált diót-mogyorót.
Jó étvágyat!
Klarissza