Gyere maci itt az eperlekvár!

2012-06-01

sponsored links

Pünkösd hétfõn láttam facebookon a hírt, hogy termelõi eper eladó, ingyenes házhozszállítással. Sose legyen ennél rosszabb üzlet, már nyúltam is a telefon után és rendeltem 6kg-ot.  Ma meg is érkezett a csodálatos, kiváló minõségû, fantasztikus illatú eper!
6 kg már elegendõ mennyiség lekvár készítésre, egy kis sütire és magában enni is. Így nekiveselkedtem jó 2 kg megmosásának és pucolásának. Miután végeztem felkarikáztam, lecukroztam és hozzáadtam a dzsemfixet. Cukorból vegyesen ment vaníliás-, nád-, és barna cukor, majd került bele még vanília kivonat és rum is. Kb 20-25 percig rotyogtattam, a habot leszedem, a maradékot az üvegekbe töltöttem.

2 kg eper
500 gr cukor (A kikapart vaníliarúdakat nem szoktam kidobni, beledobálom a cukros edénybe így máris van vaníliás cukrom.)
2 zacskó dzsemfix
2 ek vaníliakivonat
1 dl rum

Egy kevés kimaradt, arra Roland rávetõdött és megállapította, hogy nagyon jól sikerült. Így ma útrakelek befõttes ...


Folytats a blogon ... pisztacia.blog.hu/2012/06/01/gyere_ma...

sponsored links

Keres?s