Gyalult tök télire
sponsored links
Biztos más is szereti a tökfõzeléket, és télen is szívesen megeszi, és nem szereti, ha szétfõ. Mi az?
Szinte kívánkozott ide a kérdés.
Válasz: Az ecettel eltett tök. Én csak a hagyományos gyalun szeretem elkészíteni nyáron is, télen pedig különösen fontos, hogy tartása legyen a szálaknak. A módszer csak annyi, hogy 1 kg tökhöz 1-2 evõkanál ecetet keverünk, és így zacskózzuk be. Kaporral vagy anélkül. Télen még fagyosan kezdjük el fõzni egy kis víz,só és vágott vöröshagyma kíséretében. A kaporral kapcsolatban kétféle nézet alakult ki:
1.Egészben, csokorba kötve, és a fõzés végén kidobni,
2. Összevágva.
Én egy darabig az elsõ nézet híve voltam, de újabban apróra vágom.
Van, aki habarja, van, aki, mint én is berántja.
Egy kis apró ötlet, talán segítettem vele valakinek.