Gy?ngyhagym?s rizses h?s
sponsored links
Induljon a h?t egy klasszikussal, amit kicsit m?sk?ppen k?sz?tettem most el.
A felhaszn?lt ?zes?t?ket a F?szer?sz
biztos?totta.
A recept megjelent a Kif?zt?k oldalon is.
*30 dkg dar?lt sert?sh?s
*25 dkg basmati rizs
*3 ek olaj
*1 kk v?r?shagym?s s?
*1/3 kk ?r?lt fekete bors
*1 k?shegynyi ?r?lt k?m?nymag
*1 k?shegynyi fokhagymagranul?tum
*1 kis ?veg gy?ngyhagyma savany?s?g
A rizst 2-3 ev?kan?l olajon megpir?tjuk, dupla mennyis?g? v?zben megf?zz?k.
A felforr?s?tott olajon a h?st feh?red?sig pir?tjuk. ?zes?tj?k a f?szerekkel ?s annyi v?zben, ami ?ppen
ellepi, puh?ra f?zz?k. A v?ge fel? hozz?adjuk a lecsepegtetett gy?ngyhagym?t. Ha a lev?t elf?tte a h?sos ragut ?sszekeverj?k a rizzsel. ?tforr?s?tjuk,
ha sz?ks?ges ut?n?zes?tj?k ?s azonnal k?n?ljuk.