Gy?mb?res s?t?t?k-kr?mleves

2023-11-07

sponsored links

 



Hozz?val?k 4 szem?lyre


50 dkg s?t?t?k (tiszt?tva m?rve)
1 k?zepes m?ret? v?r?shagyma
1-2 gerezd fokhagyma
4-5 ev?kan?l olaj
f?l k?v?skan?l ?r?lt gy?mb?r
f?l k?v?skan?l ?r?lt szerecsendi?
f?l k?v?skan?l ?r?lt kurkuma
s?
?r?lt fekete bors
1 csapott ev?kan?l liszt

A kock?ra v?gott v?r?shagym?t kev?s olajon halv?ny aranysz?n?re pir?tjuk. Leh?zzuk a t?zr?l, r?reszelj?k a fokhagym?t, majd egy?tt m?g r?vid ideig (10-15 m?sodperc) tov?bb dinsztelj?k.
R?dobjuk a felkock?zott s?t?t?k?t, ?s felengedj?k annyi v?zzel, amennyi ?ppen ellepi.
Hozz?adjuk a f?szereket, s?zzuk ?s ha puh?ra f?tt, botmixerrel p?pes?tj?k.
A marad?k olajjal ?s a liszttel vil?gos r?nt?st k?sz?t?nk ?s bes?r?tj?k vele a levest.
?zl?s szerint petrezselyemz?lddel, pir?tott t?kmaggal vagy pir?tott zsemlekock?val t?laljuk.

Folytats a blogon ... citromhab.blogspot.com/2023/11/gyombe...

sponsored links

Keres?s