Gy?mb?res almakr?mleves
sponsored links
K?nny? kis gy?m?lcs?s leves a gy?mb?r kedvel?inek. ?zl?s szerint a gy?mb?r mennyis?ge cs?kkenthet?, mert
ez egy el?g intenz?v ?z? kr?mleves.
A recept megjelent a Kif?zt?k oldalon is.
A felhaszn?lt ?zes?t?ket a F?szer?sz biztos?totta.
*5 nagy alma
*1 ek frissen facsart citroml?
*1 k?shegynyi ?r?lt citromh?j
*1/2 kk ?r?lt gy?mb?r
*1 csipet s?
*1,5 dkg n?gyszeres er?ss?g? ?des?t?szer
*1 ek pudingpor
*T?lal?shoz:
*szeletelt mandula
*gy?mb?r
Az alm?kat megpucoljuk, magh?zukat kiv?gjuk. A gy?m?lcsh?st kisebb darabokra v?gjuk ?s annyi v?zben, ami ?pp ellepi puh?ra
f?zz?k. K?zben ?zes?tj?k a f?szerekkel, citroml?vel ?s az ?des?t?vel. Mer?l? mixerrel p?r?s?tj?k. A pudingport a tejjel
sim?ra keverj?k, majd h?kiegyenl?t?s ut?n a levest kr?mes?tj?k vele. Ha t?l s?r?, akkor m?g kev?s tejjel hig?thatjuk. Szeletelt
mandul?val ?s kev?s ?r?lt gy?mb?rrel megsz?rva k?n?ljuk.