Gundel palacsinta

2013-10-02

sponsored links


Rengeteg magyar étteremben, vendéglõben megtalálható az étlapon a Gundel palacsinta, hiszen nagyon híres desszertünk. Biztosan sokan kóstoltátok már, így tudjátok, hogy egy finom diós-mazsolás töltelékkel, rummal megbolondított csokiöntettel meglocsolt palacsintáról van szó.

De azt vajon tudjátok-e hogy ez az édesség nem mindig a Gundel nevet viselte? Ha igazak a híresztelések, akkor Gundel Károly az eredeti receptet Márai Sándor feleségétõl, Lolától kapta. Máraiék egy fogadást tartottak a Gundel vendéglõben és erre az alkalomra készítette el Lola a palacsintát. A tulajdonosnak annyira megtetszett, hogy felvette az étlapra ezt a különleges desszertet Márai-palacsinta néven. Csak késõbb keresztelték át Gundel palacsintára.

Gundel Károly 130 éve, 1883. szeptember 23-án született. Ebbõl az alkalomból természetesen elkészítettem a Gundel palacsintát. :)

Kicsit idõigényes desszert, de megérí bíbelõdni vele, hiszen a siker garantált.

Elsõ lépésként a tésztát, vagyis a palacsintát sütjük meg. Nálam 3 dl-es bögre volt a mérõedény.

Hozzávalók:
- 2 tojás
- 1 csésze liszt ...

Folytats a blogon ... kicsibors.blogspot.com/2013/10/gundel...

sponsored links

Keres?s