GUNDEL PALACSINTA
sponsored links
Az egyik leghíresebb Magyar desszert, igazi Hungarikum. Szerintem méltán...Kevés olyan magyar étterem van, amelynek étlapján ez a desszert nem szerepel, s kevés olyan magyar ember van, aki életében legalább egyszer ne kóstolta volna ezt a nagyon csokis-nagyon diós palacsintát. Nálunk apukám kedvence, most is ezt kérte az ünnepi ebédhez. Kérése parancs volt, így a két fogás után jöhetett a finom palacsinta desszert is... Rengeteg blogon szerepel már különbözõ recepttel, nálam így készült. Mogyoró csak azért került a töltelékbe, mert más sütibe már kevés lett volna, ide meg pont elkélt...
Hozzávalók: 8 db palacsinta. Töltelék: 15 dkg darált dió, 5 dkg darált mogyoró, 2 dl. tejszín, 3 evõkanál cukor, 1 vaníliás cukor, kevés rum, csipet fahéj. Csokoládé máz: 100 g keserû csokoládé, 2 tojássárgája, 1 evõkanál vaj, 1,5 dl tej, 2-3 evõkanál kristálycukor, 1 vaníliás cukor, 2 csapott evõkanál kakaópor, 3 evõkanál rum, 4 dkg ...