Gundel palacsinta
sponsored links
A balatonszárszói Anno Taverna étteremben ettem életem legfinomabb Gundel palacsintáját. Gondolom nincs köze ahhoz, hogy Gundel Katinka, a híres vendéglõs lánya, valamint Bujtor István, Frenreisz Károly és Latinovits Zoltán édesanyja, a szomszédos település, "Balatonszemes Nagyasszonya" volt. Azért kapta ezt a nevet, mert rengeteget munkálkodott azon, hogy szemes fejlõdjön, szépüljön, valamint a kulturális és társadalmi élet fejlõdéséért. Munkásságát Hunyady-díjjal ismerték el. 100 évesen halt meg, a szemesi temetõben nyugszik két híres fia, Latinovits Zoltán és Bujtor István mellett.
Na de vissza a palacsintához. Nagyon szerettem volna a szárszói minõséget reprodukálni, vagy legalábbis megközelíteni. Felidéztem az ízeket, állagot és több receptbõl összegyúrva végül megkaptam életem elsõ Gundel palacsintáját, ami egészen jól sikerült, de még van mit fejleszteni rajta. :)
Elõször is elkészítjük a tésztát. Én 3 dl-es bögrével dolgoztam.
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 1 csésze liszt
- 1 csésze tej ...
Na de vissza a palacsintához. Nagyon szerettem volna a szárszói minõséget reprodukálni, vagy legalábbis megközelíteni. Felidéztem az ízeket, állagot és több receptbõl összegyúrva végül megkaptam életem elsõ Gundel palacsintáját, ami egészen jól sikerült, de még van mit fejleszteni rajta. :)
Elõször is elkészítjük a tésztát. Én 3 dl-es bögrével dolgoztam.
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 1 csésze liszt
- 1 csésze tej ...