Gundel gulyás bográcsban
sponsored links
Hozzávalók 6 személyre:
- 65 dkg sertéshús (tarja vagy comb)
- 40 dkg krumpli
- 40 dkg paradicsom (konzerv is jó)
- 3 dkg sertészsír
- 2 zöld paprika
- 1 vöröshagyma
- 0,5 evõkanál köménymag
- 1 babérlevél
- só, õrölt bors
- petrezselyemzöld
- ízlés szerint ecet
Elkészítése:
- A bográcsban zsírt olvasztunk, majd az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, a babérlevelet, megszórjuk köménymaggal, és együtt kissé lepirítjuk.
- A húst megmossuk, kockára vágjuk, majd a hagymás alapon fehéredésig pirítjuk. A paradicsomot hozzádjuk, megkavargatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bõven ellepi.
- Közepes tüzön addig fõzzük, amíg a hús megpuhul, ekkor a kockára vágott krumplit is beletesszük.
- Sózzuk és borsozzuk, és az ételt készre fõzzük. Tálaláskor petrezselyemzölddel megszórjuk, és ecetet kínálunk mellé.