Gumicukor hĂĄzilag

2014-02-09

sponsored links


Gumicukor hĂĄzilag
MĂĄr a blogolĂĄsom kezdetĂ©n volt egy bejegyzĂ©sem gumicukor kĂ©szĂ­tĂ©sĂ©rĂ”l, amit TĂŒcsökBogĂĄr 2010-es bejegyzĂ©se szerint kĂ©szĂ­tettem. Akkor az Ă©n blogom mĂ©g nem volt ismert, nem is szĂłlt hozzĂĄ senki a poszthoz.
Most SasĂłnĂĄl lĂĄttam meg az Életinfo blogon, Ă©s mivel a hozzĂĄvalĂłk Ă©ppen voltak itthon, mindjĂĄrt el is kĂ©szĂ­tettem. Nagyon nem tĂ©r el az elsĂ” receptemtĂ”l, ez egyszerĂ»bb.
Kétfélét csinåltam, egyik grånåtalmås, måsik narancsos.
HozzĂĄvalĂłk: (ahogy Ă©n csinĂĄltam)
2 deci frissen turmixolt grånåtalmalé
1 evÔkanål nyírfacukor
20 gramm porzselatin

2 deci frissen facsart narancslé
20 gramm porzselatin

Egy nagyobb grĂĄnĂĄtalma magjait annyi vĂ­zzel összeturmixoltam, hogy a gĂ©pet el tudjam indĂ­tani. KĂ©t decit leszĂ»rtem egy kislĂĄbosba, hozzĂĄkevertem 1 evĂ”kanĂĄl nyĂ­rfacukrot, beleöntöttem 20 gramm por ĂĄllagĂș Ă©tkezĂ©si zselatint, Ă©s lassĂș tĂ»zön kĂ©zi habverĂ”vel Ăłvatosan kevergetve forrĂĄsig hevĂ­tettem . Nem szabad forrnia!
ElÔbb mår elkészítettem egy szilikon bonbonformåt, meg egy bonbonos doboz betétjét. ezekbe mertem a még meleg lét, kicsit hûlni hagytam, majd hûtÔszekrénybe tettem.
A narancsosat ugyanígy készítettem frissen facsart narancsok levébÔl. Ebbe nem kellett cukrot tenni, annyira finom édes volt a narancslé. Szilikon bonbonformåban, jégkockatartóban és egy mûanyag dobozban dermesztettem meg a hûtÔben.
Dermedés utånóvatosan kiszedtem Ôket a formåkból. elÔször tompa késsel kicsit meglazítottam, majd kiborítottam. Itt is a gyakorlat teszi a mestert, a sokadik mår tökéletesen kijött.
A készítés mozzanatai
A mĂ»anyag dobozban lĂ©vĂ”t aprĂł linzerkiszĂșrĂłkkal alakzatokra szaggattam
UtĂĄna kĂ©t napos pihentetĂ©s következett. GyĂșrĂłtĂĄblĂĄra sĂŒtĂ”papĂ­rt tettem, ahova egyesĂ©vel kiraktam a cukrokat szikkadni. Betettem egy szobĂĄba, amit nem lakunk. A szikkadĂĄs alatt kicsit összementek.
Nekem nagyon finomak, de az unokĂĄimnak - ahogy szĂĄmĂ­tottam is rĂĄ - nem elĂ©g Ă©des-Ă­zes. Persze, a bolti lĂ©nyegesen mĂĄsabb, de ebben nincsenek kĂĄros anyagok. PrĂłbĂĄlom Ă”ket rĂĄszoktatni a kevĂ©sbĂ© Ă©des, termĂ©szetes hozzĂĄvalĂłkbĂłl kĂ©szĂŒlt nasikra - hĂĄt egyelĂ”re nem tĂșl sok sikerrel.
De azĂ©rt gyorsan fogy, vagyunk nĂ©hĂĄnyan akik kedveljĂŒk, pĂ©ldĂĄul a keresztlĂĄnyom is.
Köszönöm Sasónak, hogy ismét eszembe juttatta!
GrĂĄnĂĄtalmĂĄs Ă©s narancsos


Folytatás a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2014/02/gumic...

sponsored links

Keres?s