Gumicukor hĂĄzilag
sponsored links
Gumicukor hĂĄzilag |
Most SasĂłnĂĄl lĂĄttam meg az Ăletinfo blogon, Ă©s mivel a hozzĂĄvalĂłk Ă©ppen voltak itthon, mindjĂĄrt el is kĂ©szĂtettem. Nagyon nem tĂ©r el az elsĂ” receptemtĂ”l, ez egyszerĂ»bb.
Kétfélét csinåltam, egyik grånåtalmås, måsik narancsos.Hozzåvalók: (ahogy én csinåltam)
2 deci frissen turmixolt grånåtalmalé
1 evĂ”kanĂĄl nyĂrfacukor
20 gramm porzselatin
2 deci frissen facsart narancslé
20 gramm porzselatin
Egy nagyobb grĂĄnĂĄtalma magjait annyi vĂzzel összeturmixoltam, hogy a gĂ©pet el tudjam indĂtani. KĂ©t decit leszĂ»rtem egy kislĂĄbosba, hozzĂĄkevertem 1 evĂ”kanĂĄl nyĂrfacukrot, beleöntöttem 20 gramm por ĂĄllagĂș Ă©tkezĂ©si zselatint, Ă©s lassĂș tĂ»zön kĂ©zi habverĂ”vel Ăłvatosan kevergetve forrĂĄsig hevĂtettem . Nem szabad forrnia!
ElĂ”bb mĂĄr elkĂ©szĂtettem egy szilikon bonbonformĂĄt, meg egy bonbonos doboz betĂ©tjĂ©t. ezekbe mertem a mĂ©g meleg lĂ©t, kicsit hĂ»lni hagytam, majd hĂ»tĂ”szekrĂ©nybe tettem.
A narancsosat ugyanĂgy kĂ©szĂtettem frissen facsart narancsok levĂ©bĂ”l. Ebbe nem kellett cukrot tenni, annyira finom Ă©des volt a narancslĂ©. Szilikon bonbonformĂĄban, jĂ©gkockatartĂłban Ă©s egy mĂ»anyag dobozban dermesztettem meg a hĂ»tĂ”ben.
DermedĂ©s utĂĄnĂłvatosan kiszedtem Ă”ket a formĂĄkbĂłl. elĂ”ször tompa kĂ©ssel kicsit meglazĂtottam, majd kiborĂtottam. Itt is a gyakorlat teszi a mestert, a sokadik mĂĄr tökĂ©letesen kijött.
A kĂ©szĂtĂ©s mozzanatai |
A mĂ»anyag dobozban lĂ©vĂ”t aprĂł linzerkiszĂșrĂłkkal alakzatokra szaggattam |
UtĂĄna kĂ©t napos pihentetĂ©s következett. GyĂșrĂłtĂĄblĂĄra sĂŒtĂ”papĂrt tettem, ahova egyesĂ©vel kiraktam a cukrokat szikkadni. Betettem egy szobĂĄba, amit nem lakunk. A szikkadĂĄs alatt kicsit összementek.
Nekem nagyon finomak, de az unokĂĄimnak - ahogy szĂĄmĂtottam is rĂĄ - nem elĂ©g Ă©des-Ăzes. Persze, a bolti lĂ©nyegesen mĂĄsabb, de ebben nincsenek kĂĄros anyagok. PrĂłbĂĄlom Ă”ket rĂĄszoktatni a kevĂ©sbĂ© Ă©des, termĂ©szetes hozzĂĄvalĂłkbĂłl kĂ©szĂŒlt nasikra - hĂĄt egyelĂ”re nem tĂșl sok sikerrel.
De azĂ©rt gyorsan fogy, vagyunk nĂ©hĂĄnyan akik kedveljĂŒk, pĂ©ldĂĄul a keresztlĂĄnyom is.
Köszönöm Sasónak, hogy ismét eszembe juttatta!
Nekem nagyon finomak, de az unokĂĄimnak - ahogy szĂĄmĂtottam is rĂĄ - nem elĂ©g Ă©des-Ăzes. Persze, a bolti lĂ©nyegesen mĂĄsabb, de ebben nincsenek kĂĄros anyagok. PrĂłbĂĄlom Ă”ket rĂĄszoktatni a kevĂ©sbĂ© Ă©des, termĂ©szetes hozzĂĄvalĂłkbĂłl kĂ©szĂŒlt nasikra - hĂĄt egyelĂ”re nem tĂșl sok sikerrel.
De azĂ©rt gyorsan fogy, vagyunk nĂ©hĂĄnyan akik kedveljĂŒk, pĂ©ldĂĄul a keresztlĂĄnyom is.
Köszönöm Sasónak, hogy ismét eszembe juttatta!
GrĂĄnĂĄtalmĂĄs Ă©s narancsos |