Gulyásnap, a babgulyás is az!
sponsored links
Most hétvégén volt a gulyásnap. Nálunk nem most volt babgulyás (ebben a melegben nem ilyesmire vágyik az ember), de a Gulyásnapra tekintettel most teszem fel a képét. Még a hüvös nyárban elõvettük a fagyasztóból párom és barátai által saját kezûleg készített csülköt és babgulyás készült belõle. Tulajdonképpen a lányom noszogatott, hogy kerüljön fel ez is a blogra. Gondolom babgulyás készítése senkinek nem okoz gondot, inkább csak egy ötlet miatt írok róla. Történt ugyanis, hogy a Battai csárdában (Mátészalka felé a Battai erõdben áll) ebédeltünk és babgulyás mellé frissen vágott lilahagymát hoztak. Kissé meglepõdtünk, de mivel nálunk családi kedvenc minden hagymaféle, Életempárja megszórta a levesét bõven és megkostólta. Én sem bírtam ki, és megkóstoltam (én grillezett husokat szoktam inkább ennei, de ennek nem tudtam ellenállni, legalább egy kóstolásra), azóta kötelezõvé vált a gulyás mellé a lilahagyma. Íme:
Azért a recept:
Egy éjszakára beáztattam a csülköt, hogy a só kicsit kiázzon belõle. Másnap feltettem fõni, majd ...