Gulyásleves zöldbabbal, tejföllel - Palócgulyás
sponsored links
Gulyásleves zöldbabbal, tejföllel - Palócgulyás
Eredetileg egy normál gulyáslevest akartam fõzni marha lapockából. Aztán eszembe jutott, hogy nyár van, legyen az étel is nyárias. Van itthon zöldbab, tejföl mindig van a hûtõben. Nos, akkor legyen egy palóc gulyás. Ha egy levesben a hús mellett van zöldbab, krumpli és tejföl, az már palócos. Bár az igazi palócgulyásban birka van, de a marha is elmegy.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A hagymákat aprítom, a húst kockázom, a zöldségeket tetszés szerint felvágom.
A zsíron a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a húst, megpirítom, szórok rá pirospaprikát.. Végül a zöldségeket is megpárolom, feleresztem vízzel, sózom, borsozom, szórok rá köménymagot, vágok bele chilit.
Amikor minden megpuhult, behabarom lisztes tejföllel.
Tálaláskor merek a levesbõl, teszek rá egy kapor ágat.
Kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.
A második tányérnál kanalaztam még rá tejfölt és szórtam még rá piros paprikát.
Eredetileg egy normál gulyáslevest akartam fõzni marha lapockából. Aztán eszembe jutott, hogy nyár van, legyen az étel is nyárias. Van itthon zöldbab, tejföl mindig van a hûtõben. Nos, akkor legyen egy palóc gulyás. Ha egy levesben a hús mellett van zöldbab, krumpli és tejföl, az már palócos. Bár az igazi palócgulyásban birka van, de a marha is elmegy.
Hozzávalók:
- 35 dkg marhalapocka
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db zeller
- 2 db burgonya
- 20 dkg zöldbab
- 1 db csípõs hegyes paprika
- 1 db paradicsom
- 2 db chili paprika
- kapor
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt piros paprika
- köménymag
- 2 ek sertészsír
- 6 dl víz
- 1 ek liszt
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
A hagymákat aprítom, a húst kockázom, a zöldségeket tetszés szerint felvágom.
A zsíron a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a húst, megpirítom, szórok rá pirospaprikát.. Végül a zöldségeket is megpárolom, feleresztem vízzel, sózom, borsozom, szórok rá köménymagot, vágok bele chilit.
Amikor minden megpuhult, behabarom lisztes tejföllel.
Tálaláskor merek a levesbõl, teszek rá egy kapor ágat.
Kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.
A második tányérnál kanalaztam még rá tejfölt és szórtam még rá piros paprikát.