Gulyásleves zöldbabbal, tejföllel - Palócgulyás

2017-07-20

sponsored links

Gulyásleves zöldbabbal, tejföllel - Palócgulyás

Eredetileg egy normál gulyáslevest akartam fõzni marha lapockából. Aztán eszembe jutott, hogy nyár van, legyen az étel is nyárias. Van itthon zöldbab, tejföl mindig van a hûtõben. Nos, akkor legyen egy palóc gulyás. Ha egy levesben a hús mellett van  zöldbab, krumpli és tejföl, az már palócos. Bár az igazi palócgulyásban birka van, de a marha is elmegy.

Hozzávalók:

  • 35 dkg marhalapocka
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 2 db burgonya
  • 20 dkg zöldbab
  • 1 db csípõs hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 db chili paprika
  • kapor
  • õrölt fekete bors
  • õrölt piros paprika
  • köménymag
  • 2 ek sertészsír
  • 6 dl víz
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

A hagymákat aprítom, a húst kockázom, a zöldségeket tetszés szerint felvágom.

A zsíron a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a húst, megpirítom, szórok rá pirospaprikát.. Végül a zöldségeket is megpárolom, feleresztem vízzel, sózom, borsozom, szórok rá köménymagot, vágok bele chilit.

Amikor minden megpuhult, behabarom lisztes tejföllel.

Tálaláskor merek a levesbõl, teszek rá egy kapor ágat.

Kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.







 A második tányérnál  kanalaztam  még rá tejfölt és szórtam még rá piros paprikát. 





Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/07/guly...

sponsored links

Keres?s