Gulyásleves nokedlivel gazdagon

2014-03-17

sponsored links

A hétvégén vendégeket vártunk és bográcsozást terveztünk. Sajnos az idõ elromlott és át kellett gondolni az ebédet. Így egy nagy adag gulyáslevest készítettem, amit nokedlivel gazdagítottam. Ízletes, laktató, melengetõ leveske lett belõle.
Hozzávalók 8 fõre:

  • 1 kg sertéskaraj
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 ek zsír
  • 1 tk õrölt pirospaprika
  • 1 tk só
  • 0,5 kk õrölt bors
  • 1 ek házi darált paprika
  • 1 kk csemege paprikakrém
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 nagyobb szál petrezselyem
  • 1 közepes zsenge karalábé
  • 8 kisebb db krumpli
  • 15 dkg liszt
  • 2 nagyobb tojás
A hús átmossuk és felkockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni.
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát és a petrezselymet felkarikázzuk, a krumplit, a karalábét felkockázzuk, a hagymát apró kockára vágjuk.
A zsírt felhevítjük, üvegesre pároljuk rajta a hagymát, majd a húst fehéredésig pirítjuk.
Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával, hozzáadjuk a darált paprikát, a paprikakrémet.
Vízzel felengedve fedõ alatt kb. 30 percet fõzzük.
Hozzáadjuk a sárgarépát, karalábét és a petrezselymet.
Ha már majdnem puha a hús, mehet bele a krumpli.
A lisztet elkeverjük a tojásokkal, hozzáadunk egy nagy csipet sót, ha túl kemény lenne, lazíthatjuk pár ek vízzel.
Ha felfõtt a leves a krumplival, a nokedlit a forró levesbe szaggatjuk.
Ha a nokedli feljött a leves tetejére, a zöldségek és a hús is puha el is zárhatjuk.
 

Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2014/03/gulya...

sponsored links

Keres?s