Gulyásleves krumpli laskával

2017-05-03

sponsored links


Tavasz ide vagy oda csak a csodálatosan kizöldült fák és virágzó bokrok mutatják, hogy tavasz van, mert az április hideg volt és a május sem úgy indul ahogy kéne ennek a csodás hónapnak. 
Igen, kívánjuk a friss zöldeket retek, saláta, spárga, újhagyma stb., de mikor nem érzünk meleget, akkor bizony - én legalábbis - még nagyon elfogadom az õszi-téli levesek egyikét, a gulyáslevest. A férjem pedig imádja. 
A második fogás most nem édes tészta mint általában, hanem az édesanyám által gyakran készített krumpli laska, aminek az alapanyaga olyan, mint a szilvás gombócé, de nem kifõzni kell hanem olajban kisütni. Magában is lehet rajta rágódni, de nem azért mert kemény hanem azért, mert jó akár uzsonnának is.


Hozzávalók: 16 db

30 dkg burgonya, 10 dkg liszt, (attól függ, mennyire lisztes a burgonya), 1/2 evõkanál búzadara, 1/2 ek. olaj, 1 kisebb tojás vagy 1 tojás fele, só, olaj a sütéshez

Héjában megfõztem a burgonyát, meghámoztam és áttörtem, elvegyítettem az olajjal liszttel, búzadarával, sóztam és a felvert tojással összegyúrtam. Pihentetés nélkül lisztezett deszkán kinyújtottam kb. fél cm vékonyra, és derelyevágóval kb 6x3 cm-es téglalapokra vágtam.  Forró olajban pirosra  sütöttem mindkét oldalát.
Tipp: a lisztbe belegyúrható apróra vágott fokhagyma, snidling, fûszerezhetõ is borssal, szerecsendióval. Ha túl lágy lenne a tésztája, akkor liszt hozzágyúrásával készítjük, ha meg száraz, akkor a maradék tojás is mehet bele.


Folytats a blogon ... liviakonyhasarka.blogspot.com/2017/05...

sponsored links

Keres?s