Gulyásleves kicsit másképpen.
sponsored links
A gulyásleves kifejezést a világon mindenhol ismerik, viszont az igazi magyaros gulyás csakis itt nálunk készül. A mi gulyásunk különlegességét a sajátos fûszerezésnek pl. a pirospaprikának, zöldségeknek, krumplinak, csipetkének köszönheti. Most szakítva a hagyományokkal, egy kicsit eltérõ, ám ugyanolyan finom gulyáslevest fõztem. Nemrégiben lehetõségem volt részt venni egy receptversenyen és a szerencsének köszönhetõen, az egyik nyertesnek tudhattam magam. A nyereményem pedig egy csodálatos szakácskönyv volt, tele remek receptekkel, és olyan élethû fotókkal, hogy kedvem lenne minden fogást megkóstolni. Ebben a könyvben találtam rá a Gulyásleves receptre, mely eltér a magyaros gulyástól. Gondoltam azért teszek egy próbát, és megkóstoljuk hogy ízben sokban különbözik-e a mi levesünktõl. A recepten azért egy kicsit magyarosítottam, mert a recepttel ellentétben azért pár szem krumplit is csempésztem bele. A végeredmény pedig egy nagyon finom, a tejfölnek köszönhetõen igencsak ízletes levest sikerült feltálalnom, mely igencsak hasonló a mi gulyáslevesünkhöz.
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb (v. marhahús)
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db zöld kaliforniai paprika
2 db paradicsom
3-4 db krumpli
1/2 ek paradicsompüré ...