Gulyásleves
sponsored links
A gulyásleves világszerte ismert magyar eledel ami valamikor a pásztorok tápláléka volt és mára nemzeti jelképpé nõtte ki magát. Elkészítése a pörköltre hasonlít, sok zöldséggel és bõ lével készítve. Sûrítéséhez nem szabad lisztet használni. Többnyire marha és sertéshúsból készül vegyesen, de szokták készíteni csirke, birka vagy vadhúsból is. Az igazi gulyáslevest bográcsban kell készíteni, de a konyha tûzhelyén készítve is megállja a helyét.
Hozzávalók: 25 dkg marhalábszár, 25 dkg sertéslapocka, 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, 50 dkg krumpli, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 zöld paprika, 1 piros paprika, 1 csípõspaprika, 1 paradicsom, 1 evõkanál ...