Gulyásleves
sponsored links
Na, most akkor elmondom, hogyan készítem én a gulyást. Mert a gulyás emblematikus étel, magyar ember gulyást eszik, hozzá lángost, esetleg palacsintát, vagy túrós cvekedlit.
A marhahús beszerzésével indul a mûvelet; egyébiránt, valami nagy hentes-összeesküvés áldozatai vagyunk mi itt a Balaton nyugati szegletében, mert hétfõn egyezményes alapon zárva tartanak. Földim, Max, a legfinomabb fagyikat gyártó bloggerkartárs pár napja cinkelt azzal, amikor összefutottunk az egyik boltban, hogy "na, sokáig bírta a hentesed". Az a hentes ugyanis, akit egy-két hónapja ajánlottam, mint új, ámde reményteljes üzletet, sajnos végleg bezárt. Talán ha három hónapig ment. Amúgy csak a legelején volt jó, késõbb nekem is voltak rossz tapasztalataim velük; meg is fogadtam, hogy ezek után csakis kipróbált, és már bizonyított boltokat ajánlok.
Szóval, marhahús.
Vagy a vonyarci hentesnél, vagy az Intersparban veszem; lábszárat, illetve combot, de olyat választok, ami szép húsos. 80 dekát kérek legalább, hogy ne csak egy napig tartson a leves. Ja, és galuskát fõzök bele, mert mi úgy szeretjük. Akkor a legfinomabb - szerintem - ha már egy napot állt.
Nincs szép fényképem, de azért ezt ideteszem.
Hozzávalók:
80 dkg marhalábszár vagy -comb
2 fej vöröshagyma
4 szál sárgarépa
1 fehérrépa
4-5 szem krumpli
1 kisebb zeller
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 szem paradicsom ...