Gulyásleves
sponsored links
Kerülgettem egy adag marhahúst a fagyasztóban, mert már gusztusom sincs a húsevéshez, de valamit kell belõle készíteni. Így került sor a gulyáslevesre. Húzódzkodtam tõle, de végül is jó étvággyal elfogyasztottuk.
A levest pörköltfõzéssel kezdtem. Ella intelligens kuktában készült, csak úgy mindent bele módszerrel.
A kukta edényének aljára (saját eltevésû) darabolt vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, fél fej fokhagymát, kevés köménymagot, kevés sót és fûszerpaprikát adtam. 1 dl vizet öntöttem rá, és a lezárt kuktát kétszer inashús programra állítottam és otthagytam, hogy fõzzön!
A kukta tetejét nem vettem le, hagytam, hogy saját maga engedje fel a gõzt.
A sárgarépát, fehér répát, krumplit megtisztítottam, felapróztam és hozzáadtam a pörköltalaphoz, 3 dl vizet öntöttem még rá. Újra lezártam a kuktát, és 12 perc kézi beállítással készre fõztem.
Isteni finom volt!