Gulyás újkrumpliból, sajtos kolbásszal, friss salátával

2014-05-27

sponsored links

Gyorsan kellett dönteni, mi legyen az ebéd. Húst olvasztani, grillezéshez, nem volt idõ, más megoldás kellett. Férjecskémnek jutott eszébe a gulyás, kolbásszal. Megvettem a kolbászt, krumplit és némi zöldséget - a többit a kert szolgáltatta - és indulhattunk is. A nagy sietségben, igaz, az üst itthon maradt, de sebaj, az ott lévõ "10 kilós" öntöttvaslábos is megtette helyette, mégha gázon is kellett elkészülnie az ételnek. Nagyon finomra sikeredett, mindenki szívesen ette a maradékot vacsorára is. :) 


Gulyás újkrumpliból, sajtos kolbásszal, friss salátával

Hozzávalók 5-6 személyre: 1-1,2 kg újkrumpli, 2 nagy hagyma vagy 2 csokor újhagyma, 2 teáskanál pirospaprika, 40 dkg sajtos kolbász, só, bors, 1 teáskanál õrölt kömény; a salátához: spenót, sóska, különféle saláták, cékla-, retek- és karalábélevél, hónapos retek, uborka, újhagyma, paradicsom tetszés szerinti arányban és mennyiségben, só, citromlé, olívaolaj.

Elkészítése: A krumplit és a hagymát meghámozzuk. A hagymát felaprítjuk, majd az olajon megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, és addig fõzzük, míg zsírjára nem sül. Hozzáadjuk a feldarabolt krumplit, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, sóval, borssal és õrölt köménnyel (kb. 1 teáskanálnyi) ízesítjük, és hagyjuk 10-15 percig fõni. Ekkor hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, és további 5-6 percig fõzzük. Ha szükséges, utánasózunk. A salátához a leveleket 3-4 vízben alaposan megmossuk, az uborkát és az újhagymát meghámozzuk, a paradicsomot feldaraboljuk, a retket pedig nagyságától függõen felszeleteljük vagy egészben hagyjuk. Mindent összekeverünk, sóval és citromlével ízesítjük, tálalás elõtt pedig meglocsoljuk olívaolajjal. 

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2014/05/g...

sponsored links

Keres?s