Gulyás újkrumpliból, sajtos kolbásszal, friss salátával
sponsored links
Gyorsan kellett dönteni, mi legyen az ebéd. Húst olvasztani, grillezéshez, nem volt idõ, más megoldás kellett. Férjecskémnek jutott eszébe a gulyás, kolbásszal. Megvettem a kolbászt, krumplit és némi zöldséget - a többit a kert szolgáltatta - és indulhattunk is. A nagy sietségben, igaz, az üst itthon maradt, de sebaj, az ott lévõ "10 kilós" öntöttvaslábos is megtette helyette, mégha gázon is kellett elkészülnie az ételnek. Nagyon finomra sikeredett, mindenki szívesen ette a maradékot vacsorára is. :)
Gulyás újkrumpliból, sajtos kolbásszal, friss salátával
Hozzávalók 5-6 személyre: 1-1,2 kg újkrumpli, 2 nagy hagyma vagy 2 csokor újhagyma, 2 teáskanál pirospaprika, 40 dkg sajtos kolbász, só, bors, 1 teáskanál õrölt kömény; a salátához: spenót, sóska, különféle saláták, cékla-, retek- és karalábélevél, hónapos retek, uborka, újhagyma, paradicsom tetszés szerinti arányban és mennyiségben, só, citromlé, olívaolaj.