Gulyás kolbásszal

2012-08-07

sponsored links


Nem kívánok belemenni abba, hogy mit jelent, és milyen az igazi gulyás, mert úgyis, mindenkinek más-más az igazi. Egyesek úgy tartják, hogy csak hús jár bele, mások krumplival készítik, megint mások pedig csipetkét, tarhonyát fõznek bele. Van, aki jó levesesen csinálja, mások direkt jó sûrûre fõzik. Néhol gulyásnak, gulyáshúsnak hívják, máshol gulyásleves néven illetik, van, hogy paprikás krumplinak netán pityókástokánynak nevezik. De bárhogy is készüljön, bármi is legyen a neve, egy a lényeg: finom, laktató magyaros egytálétel.

Mi egyszerûen csak gulyásnak hívjuk. És leginkább a mások által paprikás krumpli néven ismert fogáshoz hasonlít, de általában jár hús vagy kolbász bele. Anyósom pl. hosszú lére ereszti, bár még távol van attól, hogy leves legyen, férjecském pedig úgy szereti, ha minél kevesebb rajta a lé, tehát én sûrûbbre fõzöm. Az igazság az, hogy hússal ritkán készítem, csak olyankor esetleg, ha nagyobb társaságot kell jóllakatnom, és nem szeretnék több fogást fõzni. Mert úgy hosszabb idõt igényel. Inkább a kolbásszal készült változatát szeretem, mert így jól beleillik a "hamarkaja" kategóriába. Nyáron aztán fõleg, hogy ezt a fajtáját készítem: sok zöldséggel, fagyasztóban bújkáló jó arasznyi füstölt kolbásszal, sûrûn, ahogy a férjem szereti.:)

Gulyás kolbásszal

Hozzávalók kb. 4 személyre: 70 dkg krumpli, 25-30 dkg füstölt kolbász, 2 nagy hagyma, 1 paprika, 2 ...

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2012/08/g...

sponsored links

Keres?s