GULAB JAMUN- tejporos fánk fûszeres szirupban
sponsored links
Ezt a receptet a tévében láttam, de az elkészítési módját az India varázsa blogról vettem. A blog írója babrásnak, macerásnak találja ennek a desszertnek az elkészítését, szerintem nagyon hamar elkészült, azt hiszem nem telt 45 percbe mire mindennel kész lettem.
Aztán megtudtam, hogy Jocó elsõ kézbõl, egy pakisztáni heercegtõl evett ilyen fánkocskákat. Irigyelem, de azt hiszem én is kellõ képpen autentikusan készítettem el.
Hozzávalók:
A fánkocskákhoz:
1,5 bögre tejpor
0,5 bögre liszt
1/2 kk sütõpor
5 dkg olvasztott vaj
1 dl tej
A sziruphoz:
2 bögre cukor
2 bögre víz
1/2 kk õrölt kardamon
8 db csillagánizs
8 db szegfûszeg
2 kanál narancsvirág víz
A sütéshez:
olaj
A fánk hozzávalóit összekeverjük, 10 perc pihentetés után féldiónyi golyócskákat gömbölyítünk belõle. Amíg a szirup fõ és hûl addig letakarva hideg helyre tesszük.
A szirup hozzávalóit pár percig forraljuk, a narancsvirág vizet csak az utolsó lobbanásnál öntjük hozzá. Langyosra hûtjük, majd tálba szûrjük.
Amíg a szirup hûl bõ, forró olajban kisütjük a fánkocskákat. Miután az egyik felük megsült picit megrántjuk a serpenyõt, a fánkok pedig a nyers felükre fordulnak maguktól. Ha mégsem tennék ezt meg, akkor lapátkával fordítsuk meg õket.
Vigyázzunk, hogy a fánkok ne égjenek meg, emiatt a sütés lassú lángon történjen.
Szalvétára szedjük, majd beleszórjuk a sziruos tálba. Másnapig hagyjuk, hogy a fánkok megszívják magukat az édes, fûszeres nedûvel.
Elképesztõen finom desszert, bárki könnyedén elkészítheti.
Aztán megtudtam, hogy Jocó elsõ kézbõl, egy pakisztáni heercegtõl evett ilyen fánkocskákat. Irigyelem, de azt hiszem én is kellõ képpen autentikusan készítettem el.
Hozzávalók:
A fánkocskákhoz:
1,5 bögre tejpor
0,5 bögre liszt
1/2 kk sütõpor
5 dkg olvasztott vaj
1 dl tej
A sziruphoz:
2 bögre cukor
2 bögre víz
1/2 kk õrölt kardamon
8 db csillagánizs
8 db szegfûszeg
2 kanál narancsvirág víz
A sütéshez:
olaj
A fánk hozzávalóit összekeverjük, 10 perc pihentetés után féldiónyi golyócskákat gömbölyítünk belõle. Amíg a szirup fõ és hûl addig letakarva hideg helyre tesszük.
A szirup hozzávalóit pár percig forraljuk, a narancsvirág vizet csak az utolsó lobbanásnál öntjük hozzá. Langyosra hûtjük, majd tálba szûrjük.
Amíg a szirup hûl bõ, forró olajban kisütjük a fánkocskákat. Miután az egyik felük megsült picit megrántjuk a serpenyõt, a fánkok pedig a nyers felükre fordulnak maguktól. Ha mégsem tennék ezt meg, akkor lapátkával fordítsuk meg õket.
Vigyázzunk, hogy a fánkok ne égjenek meg, emiatt a sütés lassú lángon történjen.
Szalvétára szedjük, majd beleszórjuk a sziruos tálba. Másnapig hagyjuk, hogy a fánkok megszívják magukat az édes, fûszeres nedûvel.
Elképesztõen finom desszert, bárki könnyedén elkészítheti.