Gubarúd
sponsored links
Már meg sem tudom mondani mikor ettünk utoljára mákos gubát... Itt nincs is kifli, vagyis nem olyan mint odahaza, bagettbõl meg nem akartam csinálni, így csak húzódott a dolog. Aztán egyszer csak a Praktikák sok gyerekhez blogban olvastam, hogy Móni maga sütötte a rudakat a gubához, méghozzá olyan nagy sikerrel, hogy az elsõ adagból nem lett végül is mákosguba.
Felbátorodva ezen, én is neki álltam elkészíteni.
Annyira egyszerû, és kézenfekvõ a dolog, hogy máskor is megcsinálom, mert így mi is tudunk enni ilyen finomságot.
Természetesen mint minden mást, ezt is most is tönkölylisztbõl készítettem...
3 dl tejet meglangyosítottam, és ebbõl fél dl ben felfuttattam fél kocka friss élesztõt, egy mk cukorral.
Amíg az élesztõ gombák észhez tértek mély álmukból, addig 60 dkg lisztet a robi táljába szórtam 2 ek cukrot és 1,5 ek sót adtam hozzá. Rá ütöttem egy tojást, de ezt nyugodtan el is lehet hagyni. Egy csipet aszkorbin savat is adtam hozzá, de ez is elhagyható. Majd hozzá öntöttem az élesztõs tejet, és a maradék folyadékkal jól kidagasztattam robimmal. Mielõtt elkészült volna a tésztám, még 2 ek olíva olajat csurgattam bele, de a sima étolaj is ugyanúgy megteszi vagy, 3 dkg ...