Gubarúd, amibõl nem lett mákos guba
sponsored links
Nem azért, mert nem jó - pont ellenkezõleg: a gyerekek addig jártak rá a frissen sütött, és szikkasztásra ítélt gubarudakra, amíg nem maradt belõle annyi, hogy érdemes legyen belõle mákos gubát gyártani. Az egyik vendéggyerek (nem az, amelyik szerint a mekiben kéne dolgoznom) nem gyõzött lelkendezni, hogy ez mennyire finom.
Sütöttem hát újabb tepsivel.
Régebben meséltem, hogy amióta elromlott a kenyérsütõgépem, rájöttem, hogy szeretek tésztát dagasztani; határozottan megnyugtat, tehát a tevékenységet terápiás célzattal is tudom ajánlani. A dagasztás körülményeit mondjuk számomra nagyban komfortosította az a hatalmas Tupperware kelesztõtál, amit ajándékba kaptam vagy egy éve, nagyot néztem, hogy te jó ég, mekkora, öt kiló lisztbõl gyúrt tészta is bõven belefér - de nagyon szeretem, és kimondottan jó szolgálatot tett a múltkori rendezvényen, amikor 21 kiló lisztbõl dagasztottam langallónak való alapanyagot.
Hozzávalók kb. 6 személyre:
1 kg liszt
2,5 dkg élesztõ
4-5 dl langyos tej
3 ek cukor
1 kk só ...