Guacamole

2012-10-28

sponsored links


A guacamole egy azték eredetû, közép/dél-amerikai konyhában (mexikói, tex-mex) ismeretes fûszeres avokádókrém. Ahány konyha, annyiféle fûszerezéssel készülhet, a most következõ egy elég alap recept. Kínálhatjuk mártogatósnak, fûszerezhetünk vele salátákat és persze mexikói ételeket.

Egyébként a kapcsolatom a guacamoléval kicsit döcögõsen indult. Az avokádóval szerelem volt az elsõ kóstolásra, és mivel az guacamole fûszereit (friss koriander, fokhagyma) is szeretem, arra gondoltm, ez csak jó lehet. Elsõ kóstolásra amolyan mártogatósnak szántam, és nekem kicsit túl intenzív volt. Most már megtanultam, hogy nekem úgy az igazi, ha csak háttérszólamot kap, mint mondjuk egy salátában (amirõl nemsokára írni fogok), de onnan kihagyhatatlan!

Hozzávalók egy kis tálkához:
1 érett avokádó
1 lime vagy 1/2 citrom leve (lime-mal pikánsabb)
2kk. olívaolaj
1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
1 gerezd fokhagyma, zúzva
1 késhegynyi õrölt római kömény ...

Folytats a blogon ... mindenmentes.blogspot.com/2012/10/gua...

sponsored links

Keres?s