Guacamole - avokádókrém

2014-02-23

sponsored links

Ez a mexikói étel sokféleképpen felturbózható, de az alapja általában ez:

Hozzávalók:
?         három érett meghámozott avokádó
?         egy lime leve
?         egy kicsi lila hagyma apróra vágva
?         egy kicsi fokhagymagerezd
?         1 kk koriander
?         Himalája só és õrölt bors

Teheted sült csirke tetejére gránátalmával.
Elkészítés:
Az avokádót egy késsel hosszában keresztbe vágunk, puhának kellene lennie a húsának. A magot kiszedjük (két oldalát ellenkezõ irányba megtekerjük), egy kanállal kikanalazzuk vagy egy krumplipucolóval is leszedhetjük a külsejét ha túl kemény. Egy villával összetörjük ha szeretnénk hogy nagyobb darabok maradjanak benne. Ha nem akkor ha minden hozzávalót hozzáadtunk összeturmixoljuk vagy botmixeljük.  Tegyük a hûtõbe hogy összeérjenek az ízek, fedjük le, mert az avokádó megbarnulhat.Tegyük a sült csirke tetejére és adjunk hozzá gránátalmát (érdemes kesztyûben pucolni és kötényt felvenni :)).

Amivel még kiegészíthetjük:
  • apró darabokra vágott paradicsom
  • kis kanál méz
  • magok
  • csili
  • oregánó

Felhasználás:

  • ehetjük friss zöldségekkel,
  • megtölthetjük vele a paprikát
  • kenhetjük húsra, sült zöldségekre
  • készíthetünk göngyölt húst
  • még levesbe is tehetjük. 
Ez az étel véd a szív- és érrendszeri betegségektõl , karbantartja a koleszterin szintet, kálciumot káliumot, foszfort , nátriumot, magnéziumot és luteint tartalmaz, rostban gazdag.






Folytats a blogon ... lelkesdietazo.blogspot.com/2014/02/gu...

sponsored links

Keres?s