Guacamole - avokádókrém
sponsored links
Ez a mexikói étel sokféleképpen felturbózható, de az alapja általában ez:
Hozzávalók:
? három érett meghámozott avokádó
? egy lime leve
? egy kicsi lila hagyma apróra vágva
? egy kicsi fokhagymagerezd
? 1 kk koriander
? Himalája só és õrölt bors
Teheted sült csirke tetejére gránátalmával.
Az avokádót egy késsel hosszában keresztbe vágunk, puhának kellene lennie a húsának. A magot kiszedjük (két oldalát ellenkezõ irányba megtekerjük), egy kanállal kikanalazzuk vagy egy krumplipucolóval is leszedhetjük a külsejét ha túl kemény. Egy villával összetörjük ha szeretnénk hogy nagyobb darabok maradjanak benne. Ha nem akkor ha minden hozzávalót hozzáadtunk összeturmixoljuk vagy botmixeljük. Tegyük a hûtõbe hogy összeérjenek az ízek, fedjük le, mert az avokádó megbarnulhat.Tegyük a sült csirke tetejére és adjunk hozzá gránátalmát (érdemes kesztyûben pucolni és kötényt felvenni :)).
Amivel még kiegészíthetjük:
- apró darabokra vágott paradicsom
- kis kanál méz
- magok
- csili
- oregánó
Felhasználás:
- ehetjük friss zöldségekkel,
- megtölthetjük vele a paprikát
- kenhetjük húsra, sült zöldségekre
- készíthetünk göngyölt húst
- még levesbe is tehetjük.
Ez az étel véd a szív- és érrendszeri betegségektõl , karbantartja a koleszterin szintet, kálciumot káliumot, foszfort , nátriumot, magnéziumot és luteint tartalmaz, rostban gazdag.