GS bistro - Citromos, petrezselymes sült vargánya
sponsored links
Ez az étel, csak akkor szerepelhet az igazán a gyorsan elkészülõ fogások között, ha olyan szerencsém van - ahogy most is -, hogy tisztított(!) erdei gombával lepnek meg. Bár elõfordul, hogy nem kell sokat bajlódni a tisztítással, de általában az idõm nagy részét, ha gombát készítek, erre fordítom. Egyébként szerintem a legtöbb erdei gombás étel gyorsan elkészül, annyira intenzív az ízük, hogy nem is kell túlbonyolítani.
A vargányát vastagabb szeletekre vágom, és ha sok van belõle, akkor a szeleteket több részletben közepesen magas hõfokon, extraszûz olívaolajon megsütöm. Az olívaolajból gazdagon teszek alá, persze úgy, hogy ne ússzon benne a gomba. A legvégén az egészet összemelegítem, ilyenkor adok hozzá pár gerezd aprított fokhagymát, de nem viszem túlzásba, mert nem akarom, hogy a fokhagyma domináljon. Ha pedig a teljes adag egyszerre kényelmesen elfér a ...