Gröstl szalonnával, kelbimbóval, korianderrel
sponsored links
Gyors, könnyû serpenyõs étel következik, a gröstl, amit hagyományos módon az osztrák szomszédaink leginkább a nagy ünnepi ebédek után a maradékokból szoktak készíteni. Igaz, nálunk is létezett és létezik hasonló jellegû étel, ki ne emlékezne a "paraszt reggelire". A gröstl-nek az alapanyaga a burgonya, kerülhet hozzá hús, sonka, szalonna, gomba, vagy más egyéb zöldség, ízléstõl és a "kamra tartalmától" függõen. Most a kelbimbó került bele, mert nagy kedvencem, és bizton állíthatom, hogy aki nem szereti, az még nem próbálta a maga valójában. Gondolok itt arra, hogy a menzán szokásos barna színben "pompázó" túlfõtt kesernyés kelbimbó nem a legínycsiklandóbb. Ellenben, ha frisset vásárolunk és csak néhány percig blansírozzuk, majd ezután fogyasztjuk, maga a frissesség és ízbomba ( mini, roppanós kelkáposzta).
Recept:
Hozzávalók (4 személyre)
1,5 kg burgonya ( sütni való)
0,5 kg kelbimbó
120 gr bacon ( szeletelt)
1 db kápia paprika
1 chili paprika ...