Grízpuding
sponsored links
Újabb retró desszertet hoztam, és mindenki aki szerette a tejbegrízbõl gombócot, vagy a túrógombóc receptet a blogon, az minden bizonnyal ezt is szeretni fogja. Ugyanis nem mást fogunk csinálni, mint tejbegrízbõl pudingot gyártani
Az elsõ recept amit kipróbáltam, Timitõl származik, és úgy hiszem vétek is lenne változtatni rajta. Miután megkóstoltam, rájöttem, hogy én bizony ilyet ettem gyerekként. Már csak a ?hol? a rejtély, mert a mozzanat, hogy Anyukám ilyet fõzött volna, nincs meg? persze majd megírja ide lentre kommentbe úgyis, ha készített õ is ilyet?
Mivel a múltkor szert tettem 2 irtó cuki szilikonformára, így most ezekbe pakoltam a ?pudingot?, de ez ne akadályozzon meg senkit abban, hogy egy szimpla öblös bögrébe öntse, kupolás formát kapva ezzel. Húsvét után elkészítem a nyúl és bárány nélküli verziót, rendi?
Hozzávalók:
1/2 liter tej
5 dkg búzadara
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
Kezdjük azzal, hogy a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjébõl egy icipici sóval kemény habot verünk és félretesszük. A tojások sárgáját a cukorral alaposan eldolgozzuk, majd kb. 1/2-1 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet forralni kezdjük, amikor már jó meleg, óvatosan beleszórjuk a búzadarát folyamatos kevergetés mellett, és addig fõzzük, amíg sûrû nem lesz. Lassan csurgatva hozzáadjuk a tejjel elkevert cukros tojást, alaposan belekeverjük ezt is, és levesszük a tûzrõl. Mehet hozzá a hab, amit gyors, de óvatos mozdulatokkal beleforgatunk. A tálkákat hideg vízzel kiöblítjük, és beleöntjük a grízpudingot. Folpack-al érdemes letakarni a tetejét (ráfektetni a fóliát közvetlenül a puding tetejére), hogy ne bõrösödjön. Hagyjuk lehûlni, majd mehet a hûtõbe néhány órát pihenni. A tálka pereme mentén egy késsel picit meglazítjuk a grízpudingot, majd egy tányért helyezünk a tál tetejére, és gyors mozdulattal megfordítjuk. Jó étvágyat hozzá!
Ne feledjétek, a Facebook-on is megtaláltok itt: HahoPihe Konyhája
És ha van kedvetek velem játszani és ajándékot nyerni tõlem, akkor itt a helyetek: Játék!!!
Beigli
Húsvéti cukiságok ? Tündértorták
Farsangi tündértorták
Buli van!
Az elsõ recept amit kipróbáltam, Timitõl származik, és úgy hiszem vétek is lenne változtatni rajta. Miután megkóstoltam, rájöttem, hogy én bizony ilyet ettem gyerekként. Már csak a ?hol? a rejtély, mert a mozzanat, hogy Anyukám ilyet fõzött volna, nincs meg? persze majd megírja ide lentre kommentbe úgyis, ha készített õ is ilyet?
Mivel a múltkor szert tettem 2 irtó cuki szilikonformára, így most ezekbe pakoltam a ?pudingot?, de ez ne akadályozzon meg senkit abban, hogy egy szimpla öblös bögrébe öntse, kupolás formát kapva ezzel. Húsvét után elkészítem a nyúl és bárány nélküli verziót, rendi?
Hozzávalók:
1/2 liter tej
5 dkg búzadara
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
Kezdjük azzal, hogy a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjébõl egy icipici sóval kemény habot verünk és félretesszük. A tojások sárgáját a cukorral alaposan eldolgozzuk, majd kb. 1/2-1 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet forralni kezdjük, amikor már jó meleg, óvatosan beleszórjuk a búzadarát folyamatos kevergetés mellett, és addig fõzzük, amíg sûrû nem lesz. Lassan csurgatva hozzáadjuk a tejjel elkevert cukros tojást, alaposan belekeverjük ezt is, és levesszük a tûzrõl. Mehet hozzá a hab, amit gyors, de óvatos mozdulatokkal beleforgatunk. A tálkákat hideg vízzel kiöblítjük, és beleöntjük a grízpudingot. Folpack-al érdemes letakarni a tetejét (ráfektetni a fóliát közvetlenül a puding tetejére), hogy ne bõrösödjön. Hagyjuk lehûlni, majd mehet a hûtõbe néhány órát pihenni. A tálka pereme mentén egy késsel picit meglazítjuk a grízpudingot, majd egy tányért helyezünk a tál tetejére, és gyors mozdulattal megfordítjuk. Jó étvágyat hozzá!
Ne feledjétek, a Facebook-on is megtaláltok itt: HahoPihe Konyhája
És ha van kedvetek velem játszani és ajándékot nyerni tõlem, akkor itt a helyetek: Játék!!!
Hasonló bejegyzések:
Beigli
Húsvéti cukiságok ? Tündértorták
Farsangi tündértorták
Buli van!